hirdetés
hirdetés

Egyszemélyes repülőgép vitte el a pálmát az Airbus elől

Miután az Airbus bejelentette, hogy elsőként repülte át a La Manche csatornát teljesen elektromos hajtású repülőgéppel, egy kicsi, egyszemélyes elektromos repülő fél nappal előtte csendben megtette ugyanezt az utat.

hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy az Airbus elektromos meghajtású E-Fan repülőgépe Angliából Franciaországba repült a La Manche csatorna felett. Didier Esteyne, a cég pilótája 46 perc alatt, 3500 láb magasságon teljesítette a 74 kilométeres távot, minden probléma nélkül.

Ugyanakkor a szlovéniai Pipistrel cég már típusengedéllyel rendelkező, szintén elektromos meghajtású repülőgépe az Airbus előtt három nappal kellett volna, hogy startoljon. A gép azonos útvonalon repült volna, ráadásul képes lett volna az elektromos hajtóművével utántöltés nélkül oda-vissza megtenni az utat. A hajtóművet gyártó Siemens azonban az indulás előtt közvetlenül lefújta a kísérletet azzal az indokkal, hogy a motor nem alkalmas a huzamosabb ideig tartó víz feletti repülésre. Így végül ugyanezzel a motorral az E-Fan repülhetett át a csatorna felett.

Az AP hírügynökség viszont – cáfolva az Airbus elsőségét – bejelentette, hogy egy egyszemélyes kisgép, a Cri-Cri elektromos változata, a Cristaline 12 órával az Airbus kísérlete előtt szintén sikeresen átrepülte a La Manche csatornát. Eszerint az összes többi változat már csak színesíti a képet. A Cristaline két, egyenként 35 lóerős elektromotorral, 283 kilométeres sebességgel repülte át a csatornát az ellenkező irányban. Az már csak egy kis adalék a történethez, hogy 1981-ben a MacCready építette szuperkönnyű Gossamer Albatross-szal akkumulátorok nélkül, csak napenergiával üzemelve már teljesítették ezt a távot.

Mindenesetre az iparágat felvillanyozta korábban a Solar Impulse napenergiás repülése és most az Airbus kísérlete is, és mivel az elektromos meghajtás különlegesen környezetkímélő volta miatt jól illeszkedik a világ globalizációs programjába, az érdeklődés ez irányban töretlen.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk