hirdetés
hirdetés

Elérte az utcaszintet a belvárosi ötcsillagos hotel épülete

Az egy szállodából, társasházból és kaszinóból álló épületkomplexum kialakítása a Market Építő Zrt. a BDPST Group és a Cretum beruházásában épül - írja a portfolio.hu.

hirdetés

2019 júliusában kezdődtek meg a leromlott állapotú épületekben a bontási munkálatok. A fejlesztés során a budapesti belváros három műemléképületét építik újjá:

  •     az Apáczai Csere János utca és a Vigadó utca által határolt részen helyezkedik el a Mahart-ház (az egykori Magyar Királyi Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaság székháza),
  •     a Vörösmarty tér felől a Futura-ház (más néven Münnich-ház),
  •     a Wekerle utca felől pedig az egykori Bank székház (Weber-ház, az egykori Egyesült Budapesti Fővárosi Takarékpénztár székháza).


A projekt keretében egy új, ötcsillagos hotel épül összesen 216 szobával a hozzá tartozó közösségi terekkel és kiszolgáló funkciókkal. A komplexumban helyet kap továbbá egy 28 lakásos luxus társasház, két étterem, két üzlet és egy új kaszinó is. A beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt projektté nyilvánították.„A beruházás végén összesen mintegy 26 ezer négyzetméternyi hasznos alapterületet adunk át” - jegyzi meg az építkezés volumenét érzékeltetve Metka Márton, a projekt műszaki igazgatója.

A megmaradó épületrészeket, valamint az önmagukban álló homlokzatokat az utcán és az épületeken belül elhelyezett, nagyjából mintegy 100 tonnányi, ideiglenes acélszerkezettel stabilizálták. Az értékes épületelemeket helyszíni védelemmel látták el, ezek az ütemterv szerint a kivitelezés későbbi fázisában kerülnek felújításra a helyszínen. A bontási munkálatokkal párhuzamosan megtörtént a meglévő alaptestek és a meglévő, de statikailag rossz állapotú szerkezeti elemek megerősítése is.

A bontási munkálatok során összesen mintegy 25 ezer köbméternyi épületszerkezetet távolítottak el, és közel 20 000 köbméternyi földet emeltek ki a pincetömbből. A projekt során eddig 11 ezer köbméternyi betont használtak fel.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk