hirdetés
hirdetés

Elhalasztják az új berlini repülőtér nyitását

Az iparág nagy érdeklődéssel várta a Berlin Brandenburg repülőtér ez év június 03-ra tervezett megnyitását. Erre az időpontra volt a másik két repülőtérről történő áttelepülés is ütemezve, de most egy „sor nem várt probléma” miatt ez több hónapot is késhet.

hirdetés

A keddi sajtótájékoztatón Rainer Schwarz repülőtér vezető kénytelen volt megtenni a kínos bejelentést a Willy Brandtról elnevezett új repülőtér nyitásának másodszori elhalasztásáról.

A Berlin Brandenburgot, mely a Tegel és Schönefeld repülőtereket volt hivatva felváltani, eredetileg már 2011 novemberében üzembe kellett volna helyezni, de ez akkor „financiális nehézségek” miatt nem sikerült és a szakma feltételezi, hogy most is ugyanez a helyzet.

A német Bundestagban Renate Künast a zöldek képviselőnője már a délutáni ülésen keményen kritizálta a szervezőket és a tervezőket és „Európa szégyenének” nevezte az esetet. Hasonló véleményen volt Viktor Stimming, a Postdami Kereskedelmi és Iparkamra elnöke is, aki „nagyon kellemetlen helyzetről” nyilatkozott.

A bejelentés kapcsán a legnagyobb használó nemzeti légitársaság is nyilatkozott. Bár a Lufthansa a másik két berlini állomásán már előkészült a reptér váltásra és az új repülési szabályok szerinti üzemelésre, de szerintük a nyitás elhalasztása még mindég a legkisebb rossz, mert egy nem befejezett project számtalan kiszolgálási problémát is jelentett volna, melyek orvoslása nagyobb nehézségekbe ütközne.

Az újságírók kérdésére, hogy lehetne egy valóban tartható nyitási időpontot hallani a menedzsmenttől, a repülőtér vezetője kitérően válaszolt, de megerősítette, hogy ők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy még a nyári menetrendi szezonban (2012 október 30-ig) biztonságos üzembe állítsák a Berlin Brandenburgi Willy Brandt repülőteret.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk