hirdetés
hirdetés

És Salgótarjánban megugranak majd a vendégéjszakák

614 millió forint kiemelt turisztikai támogatás érkezik Salgótarjánba.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 614 015 275 forintot nyert „Kiemelt turisztikai termék – és attrakciók fejlesztése” című, ÉMOP-2.1.1/A-12. kódszámú kiemelt projektre.
A pályázati kiírás fő célkitűzése volt a régió egyedi értékein, alapvetően a természeti és épített örökségen alapuló nemzetközi jelentőségű turisztikai vonzerők, termékek és tematikus hálózatok fenntartható fejlesztése. A támogatható tevékenységek között megjelent az aktív- és ökoturizmus fejlesztése is.

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság augusztus 7-i ülésén a Regionális Operatív Programok keretében Észak-Magyarországon kilenc projektet támogatott, melyek közül kettő is érinti városunkat: a Novohrad-Nógrád Geopark ökoturisztikai fejlesztése, amihez 614.015.275 forint, illetve a Zagyva kerékpáros turisztikai fejlesztés Boldog és Salgótarján települések között, amihez 1.139.368.578 forint kormányzati támogatást ítéltek meg.

A Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. és a konzorcium vezető Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a 100%-os finanszírozású pályázaton nyert 614 millió forinttal, a Novohrad – Nógrád Geopark magyarországi működési területén meghatározó jelentőséggel bíró turisztikai vonzerőt kívánja fejleszteni, mellyel jelentősen hozzájárulhat a látogatók és a vendégéjszakák a számának a növeléséhez.
A turisztikai fejlesztés elsősorban a Novohrad – Nógrád Geopark térségfejlesztő szerepére, ezzel együtt az ökoturizmusra helyezi a hangsúlyt. A főbb központok kialakítására a tervek szerint Salgótarjánban, a „Novohrad – Nógrád Geopark magyar fővárosában” kerül sor, míg a további fejlesztések több mint 30 önkormányzat területét ölelnék fel a salgótarjáni, bátonyterenyei, szécsényi, pásztói és balassagyarmati kistérségekben.
A központokban többek között a geoparki kezdeményezés bemutatásához kapcsolódó funkciók meghonosítása a cél, melyekre hazánkban ezidáig igen kevés példa van. Ennek keretében a turisztikai centrumok az új ismeretekre vágyóktól kezdve, a kalandot keresők és adrenalin­-függőkön át, az aktív turizmus különféle ágait kedvelőkig mindenkinek egyaránt nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget.

A projekt teljes megvalósulása jelentősen hozzájárulhat Salgótarjánnak és térségének turisztikai fejlődéséhez, ami egyben kitörési pontja is lehet a térségnek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk