Ez a balatoni étterem is bezsebelt egy rangos díjat

Michelin Bib Gourmand elismerést kapott a balatonfüredi Sparhelt.  

A legjobb ár-érték arányú éttermeket honoráló Michelin Bib Gourmand elismerésben részesült a közel nyolc éve nyílt balatonfüredi Sparhelt étterem.

A családias, fiatalos, bisztró konyhát kínáló étterem egy a magyar hagyományokra épülő, a gyerekkorunk ízeit megidéző menüsorral, illetve egy a nemzetközi ízvilágot felvonultató menüsorral várja a vendégeit egész évben. A tulajdonos szerint a magyar vidék gasztronómiája hihetetlen lehetőség előtt áll, a Sparhelt pedig a kezdetek óta a minőségi vidéki vendéglátás egyik hírvivője.

 

Idén először a budapesti éttermeken kívül a vidéki vendéglátóhelyeket is szemlézte a legendás Michelin Guide, az első díjazottak közé pedig bekerült a balatonfüredi Sparhelt is, amely a legjobb ár-érték arányú, minőségi konyhát kínáló éttermeket elismerő Bib Gourmand különdíjban részesült. „Hatalmas öröm számunkra az elismerés, közel nyolc év munkája érett be általa. Köszönettel tartozunk a vendégeinknek, akik folyamatosan inspirálnak minket, és adnak lendületet a fejlődéshez. Hálával tartozom az egész csapatnak is, hiszen az ő munkájukat dicséri a minősítés”, mondta Kántor Zsuzsanna étteremtulajdonos.

A Sparhelt egy családias és egyben fiatalos bisztró étterem, amelyet közel nyolc éve álmodott meg Kántor Zsuzsanna, Elek Balázs séffel közösen, aki a nyitás óta tölti be ezt a pozíciót. Az étterem gasztronómiai filozófiája két egyedi menüsorban mutatkozik meg. Az Örökség menü a magyar konyhát mutatja be az étterem saját, egyedi értelmezésében, főleg hazai alapanyagokra támaszkodva, a mai kor szellemében. A Kalandozás menü pedig kitekint a határokon kívülre és onnan választja ki a felhasznált alapanyagokat.

A Sparheltben vannak rendszeresen visszatérő fogások is, amelyek a vendégek kedvencei, ilyen a velős pirítós, a fürj kacsamájjal és marcipános paszternákkal, valamint az elmaradhatatlan őszi mandarinos fehércsokis sütőtök leves.

 

Forrás: gwc.hu


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?