hirdetés

Fehér tálca, barna tálca Veszprémben

Különös módját választotta egy veszprémi vendéglátóhely, hogy megkülönböztesse beoltott és vakcinával még nem rendelkező vendégeit.

hirdetés

A Historia Hangvilla Étterem a legnagyobb közösségi oldalon jelentette be hétfőn, hogy keddtől újranyit, adta hírül a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.

Az étterem bejegyzésben azt is leírták, annak érdekében, hogy megfeleljenek a jogszabályoknak, azt kérik vendégeiktől, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – az ételüket bent vagy a teraszon is elfogyaszthatják – a barna színű tálcákat használják, míg az igazolvány nélkül érkezőknek – akik ételüket csak a teraszon fogyaszthatják el a kormányrendelet szerint – fehér színű tálcát kell

123rf
123rf

Az étterem hétfőn kora délután tette közzé azt a posztot, amelyben leírták ezeket a feltételeket. A poszthoz bő egy nap alatt 2600 hozzászólás, a további bejegyzésekhez további mintegy 900 vélemény érkezett, írja a veol.hu portál.

A kommentelők elsöprő többsége kritizálja a megoldást, és megkülönböztetésnek tartja a bevezetett intézkedést. A negatív hozzászólások között néhány építő jellegű is feltűnik: akad, aki azt javasolta, csak a teraszt nyissák meg, a belső teret ne.

Szücs Balázs, az éttermet üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, nem akartak senkit hátrányosan megkülönböztetni, csak a szabályoknak igyekeztek megfelelni. Kiemelte, önkiszolgáló étteremként nagy a vendégszámuk, amelyet nem tudnak folyamatosan ellenőrizni, hogy mindenki ott tartózkodik-e, amit a szabályozás megenged. Hozzátette, a kormányrendelet szigorúan bünteti – akár egymillió forinttal – azt a szolgáltatót, amely megszegi a szabályokat

A teljes cikk elolvasható: ITT

Frissítve: Időközben a közfelháborodás miatt az étterem ügyvezetője elnézést kért fura ötletükért, és gyorsan visszavonták azt, szerdától már csak barna tálcákkal "üzemelnek tovább". Mint egy adatvédelmi biztos az üggyel kapcsolatban elmondta, a barna tálca- fehér tálca használata már csak azért is rossz ötlet volt, mert durván sérti az állampolgárok személyiségjogait.

 

(forrás: veol.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk