hirdetés
hirdetés

Fehérvár Travel: török kiutaztatási helyzetkép

A magyar piac egyik meghatározó körutas utaztatóját, a Fehérvár Travelt is megkérdeztük török desztinációk felé induló ajánlataik kapcsán. Ők - az IBUSZ-szal ellentétben - bizony megérzik a Törökországot sújtó természeti csapás és egyben humanitárius tragédia hatásait foglalásaik területén.

hirdetés

A fehérvári utaztató cég ügyvezetője, Ribi Péter megkeresésünkre elsőként azt emeli ki, hogy ajánlataik közül a Törökország felé induló körutak elég kis részarányt képviselnek, ez árualapjuknak csak mindössze 2-3 százalékát képezik. Az áprilisban arrafelé induló körutas csoportok tagjai közül pedig egyelőre senki nem jelezte, hogy törölni szeretné a foglalását.

Antalya / Fotó: Depositphotos
Antalya / Fotó: Depositphotos
 

A későbbi időpontokra meghirdetett útjaik esetében - a májustól októberig terjedő időszakban - viszont már más a helyzet. Ott előzetesen lehet feliratkozni a helyekre, és ezen utak esetében már éreznek erősebb visszaesést: az egyébként szokásos jelentkezők száma mintegy felére csökkent a hétfői földrengés katasztrófa hírére. Az emberek most inkább kivárnak, figyelik itthonról a törökországi eseményeket, és csak később döntenek az abba a térségbe induló nyaralóprogramok, körutazások felől, hogy feliratkozzanak-e rá, mondja a megkérdezett szakértő.

Pedig, teszi hozzá, azt mindenki tudja, aki ránéz a térképre, hogy mivel a tragikus események Törökország egy olyan távoli vidékén, a Szíriával határos délkeleti részén történt, ezért ez a vidék sokszáz kilométerre esik azoktól a területektől, amely a Fehérvár Travel körutjait érinti. Még a tragédia helyszínéhez "legközelebb fekvő" úti céljuk, Antalya is vagy hétszáz kilométerrel távolabb van a földrengés sújtotta térségtől. 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk