hirdetés
hirdetés

Folyamatosan frissülő térképen az EU-s határnyitások

A reopen.europa.eu címen található portál (amely természetesen magyar nyelven is elérhető) segít eligazodni a különböző uniós országok eltérő szabályai között - írja az AIRportal.hu

hirdetés

A célország kiválasztása után nyílik meg az interaktív térkép (amelyen aztán bármely másik államra is átmehetünk), az egyes országok részletes információiról a felugró ablakban, az ikonokra kattintva tájékozódhatunk. Megtudhatjuk például, hogy repülővel, vasúton, közúton, vagy vízi úton be lehet-e lépni az országba, szabad-e a mozgás az országon belül, át lehet-e utazni, illetve vár-e karantén beutazás esetén. 

Amennyiben semmilyen korlátozás nincs, az ország a térképen zöld, teljes tiltás esetén piros, feltételek esetén sárga színnel jelenik meg. A feltételekről és a visszatérőkre vonatkozó esetleges karanténról a felugró információs ablakban, a leírásokban lehet olvasni. Az unión kívülieknek a leírás abban is segítséget nyújt, hogy ők mely országokba léphetnek be korlátozások nélkül.

Az Európai Bizottság a múlt héten szólította fel a tagállamokat, hogy június 15-én kivétel nélkül oldják fel a koronavírus-járvány miatt bevezetett határzárakat a schengeni övezeten belül. A brüsszeli testület az EU-n kívüli országokból érkezőkre vonatkozó utazási korlátozások részleges és fokozatos megszüntetését július elsejétől javasolja. A határok újranyitása azonban tagállami hatáskörben van, így jó ideig marad még a kaotikus helyzet az amúgy elviekben szabadon átjárható schengeni övezeten belül is.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk