hirdetés
hirdetés

Hamarosan indulnak az első magyar charterek Egyiptomba és Tunéziába

Némiképp még izgatottak, azonban alapvetően megnyugodtak az Egyiptomra és Tunéziára specializálódott hazai utazásszervezők, miután a minap a magyar külügyminisztérium az utazásra nem javasolt kategóriából feljebb sorolta a tunéziai és az egyiptomi üdülőhelyek többségét.

hirdetés

Az utazásszervezők ugrásra készen várták ezt a pillanatot, és hamarosan indítják is az első chartereket. A Kartago Tours első járata Sharm el Sheikh-be és Tabába március 20-án indul, a Travel Service gépén. A tunéziai Monastirba a Travel Service-zel április elsejétől repülnek. Hurghada is menni fog jövő héten, de hogy mikor és kivel, egyelőre még tárgyalás alatt van – közölte kérdésünkre Hajducsi Tamás, a cég marketingigazgatója.

Zám Tibor, a Best Reisen ügyvezetője elmondta, hogy április elsején indul náluk is Tunézia, de az még nem dőlt el, hogy önállóan indítják a járatot a Nouvelle Air gépén, vagy a Kartago járatára ültetik utasaikat. Kiemelte, hogy éppen azért ugyanazt a járatnapot tervezték, hogy a kereslettől függően gond nélkül lehessen több vagy kevesebb járatot indítani. Egyiptomban hasonló a helyzet, 19-én, illetve 20-án indulnak az első járataik, nagyon valószínű, hogy az egyik a sajátjuk lesz, a másik a Kartagoé. Ugyanez várható még Zám Tibor szerint a március 26-27-i indulásokkal, utána fog kialakulni, hány egyiptomi charterre van igény a piacon. Az árak szenzációsak Egyiptomban márciusra, ezért az első időpontokra már majdnem minden hely elkelt – tette hozzá Zám Tibor.

Az Anubis Travel ügyvezetője, Ahmed Bahgat kérdésünkre elmondta, hogy április 3-án indulhat első charterük a Malévvel Hurghadára vagy még valószínűbb, hogy Hurghada-Aqaba  kombinációt fognak csinálni, a charterlánc előreláthatólag a nyár végéig fog közlekedni. Bahgat elmondta, hogy már Egyiptomban tartózkodnak első magyar utasaik, akik nílusi hajóúton vesznek részt. Az utasok saját felelősségükre vesznek részt az utazáson, és eddig minden rendben volt.

Egyiptomba és Tunéziába a Neckermannak főként nyári indulású charterei vannak, amelyek remélhetőleg az eredeti tervek szerint közlekednek majd. Téli tunéziai charterben egyáltalán nem volt érdekeltsége az utazásszervezőnek. Az egyiptomi téli indulásokban a többi irodához kívánnak igazodni. Ami charter indul Egyiptomba, azon rajta szeretnének lenni, tudta meg a TurizmusOnline Hermányi Attilától, a Thomas Cook Air ügyvezetőjétől.

Nemes Mariann, a Sun & Fun marketingvezetője kérdésünkre elmondta, hogy április elsejére tervezett első hurghadai járatuk a terveknek megfelelően indul, Tunéziába is a korábbi elképzelésekkel összhangban, április végétől utazhatnak velük az ügyfelek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk