hirdetés
hirdetés

Harmincadik közgyűlését tartotta a MISZ

Fennállásának 30. évét ünnepelte a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) ünnepi közgyűlésén, amelyen a szervezet elért eredményei mellett kitértek egy régóta megoldatlan problémára, a jogosulatlan idegenvezetésre is.

 

hirdetés

Később a Turizmus Online-nak azt mondta, az elmúlt 30 év legnagyobb sikerének tekinti, hogy az egyesületet életben tudták tartani, és meg tudták ismertetni a szakmával az idegenvezetők munkáját, anyagi megbecsültségüket pedig képesek voltak javítani, bár az elnök szerint ezen a területen még vannak tennivalók.

Bálint Zoltán, a MISZ tiszteletbeli elnöke a legnagyobb problémának nevezte a jogosulatlan idegenvezetést, és azt, hogy ezt hosszú ideje nem sikerül megoldani. Ezzel kapcsolatban Caesar Éva azt mondta, a közeljövőben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával egyeztetnek majd a problémáról, hogy a kamara jól kidolgozott javaslattal tudjon a törvényalkotók elé állni. Hozzátette: a kormányok eddig negligálták ezt a jelenséget, és nem foglalkoztak a probléma megoldásával, mert nem tartották fontosnak. Probléma emellett az is, hogy kevés az idegenvezető, ezért érdekérvényesítő képességük sem erős.

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke az ünnepi közgyűlésen azt emelte ki, hogy a szervezet vezetői a szabadidejükben dolgoznak azért, hogy jobb legyen a szakma megítélése, és elismeréssel szólt arról, hogy már a rendszerváltás utáni első pillanatokban megalakult az egyesület.

Gönczi Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársa köszöntőjében elmondta, hogy az elmondta, tavaly is folytatódott a turizmus töretlen fejlődése, és ehhez a magyar idegenvezetők is hozzájárultak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai