A száz éve elsüllyedt luxusgőzös első osztályán kínált ebéd menüsorát tartalmazó lap 64 ezer fontot (több mint 22 millió forintot) ért egy magángyűjtőnek, annak az exkluzív ebédnek a menüje pedig, amelyet a Titanic kifutása alkalmából rendeztek Belfastban, 36 ezer fontért (12,5 millió forintért) kelt el - közölte a BBC online hírszolgáltató.
A szombati áverést szervező Henry Aldridge and Son szerint a két tétel remek bepillantást enged abba a luxusba, amely az első osztályon hajózó Titanic-utasokat körbevette. A hajó étlapján friss homár, gulyás és sült marhahús is szerepelt.
A belfasti ebédnek 69 meghívottja volt a társasági élet elitjéből. Tizenkét fogásos menüt tálaltak a legnemesebb borok és egyéb italok társaságában. A vendégek többek között teknőclevest és libamájjal töltött tojást ízlelhettek. (MTI)
Harmincötmilliót ért a Titanic menükártyája
(MTI) - Százezer fontos rekordárat fizettek ki egy hétvégi brit aukción két, a Titanic fedélzetén felszolgált ebéd étlapjáért.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.