Hazatért a világbajnok villányi bor

A Jammertal Borbirtokon birtokbemutatóval és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatkozott be a hazai közönség előtt a friss „világbajnok” Cassiopeia Merlot 2015. Az olimpia évében még az esemény után hónapokkal is óhatatlanul bevillannak a TV-ben látott felvételek, ahogy szurkolók hada várja a reptéren, hogy nyíljon az ajtó, megjelenjenek a frissensült bajnokok és kezdetét vehesse az ünneplés - írja testvérlapunk, a Store Insider.

Valami hasonlóra készültek 2021. szeptember 14-én Villányban, a Jammertal Borbirtok Látogatóközpontjában. A borászat Cassiopeia Merlot 2015 tételének első hivatalos hazai szereplésére került sor azután, hogy júliusban megszerezte a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét. A világ egyik legrangosabb és legnagyobb merítéssel dolgozó nemzetközi borversenyén közel hét és félezer vörösbor közül kapta meg a legmagasabb pontszámot és vele a Grand Gold Medal Revelation Red Wine kitűntető címet – ebben az elismerésben korábban még egyetlen magyar pincészetnek sem volt része.

A 2015-ös Cassiopeia Merlot szerencsés csillagzat alatt született. Ebben az évjáratban a körülmények (október közepéig pára- és csapadékmentes ősz) kifejezetten kedveztek a fajtának. A pincészet maximalizmusáról sokat elárul, hogy dr. Szűcs Róbert tulajdonos és Kövesdi Zsófia borász mégis úgy döntöttek, amikor elkészül a bor, nem a ház koronaékszerének számító Koh-I-Noor márka ( Ultimate Selection ) , hanem a magas prémium szintet képviselő Cassiopeia termékcsalád ( Grand Selection ) tagjaként kerül majd forgalomba. A palackos érlelés azonban végérvényesen kihozta a tételben rejlő potenciált. Az ilyen pozitív tapasztalatok miatt is ajánlja a birtok a nagy borainak bortrezorban, ideális körülmények között történő tárolását.

A tulajdonos kihangsúlyozta, a díj nemcsak számukra, de a borvidék számára is mérföldkő. „Bebizonyítottuk, hogy a villányi kékszőlőből lehet világelső vörösbort készíteni. Villány többé nem a feltörekvő régiók közé tartozik, hanem egy szűk elit klub tagja lett.”

A díj természetesen a pincészetnek is visszaigazolás, hogy jó úton járnak. „Az élet bármely területén a sikerhez tehetség, az adott szakma anyanyelvi szintű ismerete, fantázia, és ami talán a legfontosabb, kitartás kell. Kitartás ahhoz, hogy végig vigyük azt, amiben hiszünk akkor is, ha az elismerés várat magára.”

A Jammertal Borbirtoknál az elismerés megérkezett, így most egy kicsit meg lehet állni, ünnepelni. Szeptember 14-én az ebéddel és pincebejárással egybekötött eseményen a „főszereplő” mellett bemutatkozott a Concours Mondial de Bruxelles-en idén szintén nagyarany- és aranyérmekkel díjazott Cassiopeia MCS* Achird 2016 és a Cassiopeia Franc 2015 is.

Azok pedig, akik – folytatva a sportos hasonlatot – otthon is szeretnék élvezni a világbajnok társaságát, már „ magnum „ palackos kiszerelésben is előjegyezhetik a 2015-ös Cassiopeia Merlot-t a Jammertal Borbirtok oldalán.

 

 

Forrás: Store insider


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.