Hat vidéki utazási kiállítás lesz, három elmarad

A budapesti Utazás kiállítást követően hamarosan elkezdődnek a vidéki városok turisztikai expói is, kettő vásár azonban nem érte meg a 2015-öt.

A Hungexpóban megrendezett, 38. budapesti Utazás kiállítás után - melyről ide kattintva elolvashatják, hogy mit gondoltak a kiállítók - idén ismét több vidéki városban rendeznek turisztikai expót, a Balatontipp.hu információi szerint ebben az évben azonban elmarad a Veszprémi Megyei Utazás kiállítás, ezzel megszakad a turisztikai vásár 17 éves története. Miközben sok hasonló kiállítás az ország nagyobb városaiban már évekkel ezelőtt megszűnt, a veszprémit minden évben hasonló feltételekkel tartották meg, csak a helyszín került át a Lovassy tornacsarnokába. tavaly és tavalyelőtt még konkurenciát is kaptak az általuk bejáratott időpontra rátelepített Veszprém Expo-val. Az idén már az utóbbinak sem találtuk nyomát a Veszprémi Aréna rendezvénytervében. Az utóbbi években szerényebb körülmények között és megjelenéssel, de továbbra is sikeresen zajlott a kiállítás. A témáról ide kattintva olvashatnak bővebben.

A Veszprém megyein kívül a szervezők tájékoztatása szerint azonban 19 év után idén a Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár is elmarad, a jövő évi kiállítás időpontjáról ősszel tájékoztatják a nagyközönséget. Nyíregyházán már évek óta nem rendeznek utazási kiállítást, és idén sem lesz turisztikai expó.

Törökország a díszvendég Kecskeméten

Március 6-tól 7-ig először Kecskeméten tartanak utazás kiállítást. A Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás, Vásár és Konferencia 25. alkalommal kerül megrendezésre Bács-Kiskun megye székhelyén, melynek idén is a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ ad otthont, az esemény szakmai napja pedig március 6-án, pénteken lesz. A kiállításon a hagyományoknak megfelelően üdülési, turisztikai és idegenforgalmi látnivalókkal, szolgáltatásaikkal mutatkozhatnak be a kiállítók, a konferencia témája pedig „A beszélő köntös” turisztikai programjának elindítása. Az esemény külföldi díszvendége ebben az évben Törökország, az ünnepélyes megnyitóra március 6-án 10:00 órakor kerül sor.

Szegeden a régió legnagyobb utazási kiállítása

Március 13-14-én Szegeden rendezi meg a Majoros International Kiállítás Szervező- és Kivitelező Kft. a IX. Utazási Börze Szakkiállítást. A régió legnagyobb turisztikai rendezvénye ismét Szeged belvárosában, a Mars tér közelében, az Árkád Szeged Bevásárlóközpontban lesz megtartva. A tavalyi expón 70 kiállító, köztük számos utazási iroda, valamennyi magyarországi régió, a Vajdaság, Erdély, valamint szállodák, panziók, élményparkok széles kínálatából válogathatott a két nap alatt a több ezer érdeklődő.

Kísérőprogramok és társkiállítások Debrecenben

Szintén március 13-án kezdődik, és 15-éig tart a debreceni Utazás és Szabadidő 2015 Kiállítás és Vásár, amelyet a Kölcsey Központban immár 25. alkalommal rendeznek meg. A hagyományos kiállítói programok – például a Falusi Porta és a Játszóház – mellett 2015-ben is lesznek olyan kísérőprogramok, mint a „Helyi ízek – helyi értékek” gasztronómiai kulturális rendezvény vagy a III. Debreceni Bringa Kiállítás, ezen kívül a tervek között szerepel a környező külterületeken (Baltazár Dezső tér, Déri tér) a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó Autó-Motor Kiállítás megszervezése is. A kiállítás és a kapcsolódó rendezvények látogatása ingyenes.

Menjünk világgá Miskolcon!

A Szerviz Iroda Kft. idén 22. alkalommal rendezi meg Miskolcon az Észak-magyarországi régió legnagyobb idegenforgalmi kiállítását, a „Menjünk világgá ...!” Utazási Kiállítás 2015. Miskolc elnevezésű rendezvényt március 19-21. között az ITC Székház – Nemzetközi Kereskedelmi Központban. Az expó külföldi díszvendége Bulgária, míg a belföldi Tiszaújváros. 2014-ben az esemény 100 kiállítóját a három nap alatt 9.000 érdeklődő kereste fel, tavaly a külföldi díszvendég a Magas-Tátra, a belföldi pedig Abádszalók volt.



Vár a nagyvilág Győrben

Eredetileg úgy volt, hogy március 20-21. között rendezik meg a győri „Vár a nagyvilág” Utazási kiállítást a Győr Pláza Bevásárló Központban, azonban a kiállítás napján tájékoztatott a Stadex rendezvényszervező, hogy az utazás kiállítás idén elmarad.

Tánc- és sportbemutatók a szolnoki kiállításon

Március 27-től 28-ig tart a Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár, amelyet 17. alkalommal rendeznek meg idén az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda szervezésében. A rendezvényen Budapesttől a Nyírségig, a Balatontól a Dél-Alföldig számos kiállító megjelenik. A szakmai programon külföldi és belföldi díszvendégek, turisztikai konferencia és gasztronómiai különlegességek bemutatója is lesz, valamint gyermekprogramok, játszóházak és kézműves vásár is várja majd az érdeklődőket, valamint mindkét nap tánc- és sportbemutatókat is láthatnak vendégek.

Székesfehérvár, a legfiatalabb

Idén március 28-án és 29-én rendezik meg a Hiemer-ház báltermében a Székesfehérvári Utazási és Szabadidő Kiállítást, amely egy igen fiatal eseménysorozat, idén 3. alkalommal kerül rá sor. A rendezvényen a fehérvári utazási irodák hazai és külföldi kínálatával, a Tourinform Székesfehérvár programajánlatával, valamint a régió kiemelkedő turisztikai látnivalóival ismerkedhetnek a kiállítás látogatói. A program ingyenes, délutánonként pedig a gyermekeknek játszóházat szerveznek, hogy közben a szülők zavartalanul megismerhessék a közel húsz stand kínálatát.




Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?