hirdetés
hirdetés

Íme Afrika első női pilótája

Irene Koki Mutungi az első női repülőgép parancsnok Afrikában.

hirdetés

Több alkalommal is előfordult már a világ légi járatain, hogy mikor megtudták az utasok, hogy női parancsnok vagy első tiszt repüli a gépet, kiszálltak, mert nem bíztak a hölgyek szaktudásában. Különösen így volt ez Afrikában.

Most viszont megtörni látszik a jég és a férfitársadalom bizalmatlansága, legalábbis a Kenya Airwaysnél, ugyanis a cég legújabb Boeing-787-8 Dreamliner gépét az everetti Boeing gyárból egy csak hölgyekből álló személyzet repülte át Nairobiba.

Irene Koki Mutungi
Irene Koki Mutungi

Irene Koki Mutungi volt a cég első parancsnoka, aki a hazai elméleti és az USA-beli gyakorlati vizsgákat is kitüntetéssel tette le, és oktatói szerint még az angol kiejtése is kitűnő volt, így a fónia – élőszavas rádió kapcsolat – levelezésben sem lehetett az „afrikai” hangképzéseket érezni.

Afrika első parancsnokának már 19 éves gyakorlata van. Pályafutását egy Fokker 50 típussal kezdte a cégénél, mint harmadpilóta. A vállalat ez évben még kettő, 2015-ben pedig további három B-787 Dreamlinert vesz át. Ehhez át kell strukturálni részben az ez évi téli, de főleg a 2015-ös nyári menetrendjüket, új afrikai és európai desztinációkat keresve.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk