Indokínai ízekre vált Baldaszti

Anh Tuan vietnámi származású, magyar divattervező idén új oldaláról mutatkozik be. Baldaszti Péter partnereként az Andrássy úton hamarosan megnyíló indokínai étterem szakmai vezetőjeként debütál. A közösen kreált autentikus és minőségi menüsorok elérhető áron várják majd az ázsiai konyha iránt érdeklődőket.

A Baldaszti Group pár éve színesíti már folyamatosan fejlődő fővárosunk gasztro- és szórakoztató piacát. A tavaly nyitott ZONA vagy az URIMURI, mint jelenlegi zászlóshajók, remek példák a csoport kiemelkedő jelenlétére Budapesten.

Szeptemberben elérkezik az idő, hogy a „MURI” szomszédságában lévő étterem teljesen új arculattal nyisson meg. Az új projektben Baldaszti Péter társa nem más, mint Anh Tuan, akinek neve a divat világában otthonosan mozgók számára nagyon ismerősen cseng. Péter és Tuan között egy baráti főzés alkalmával formálódott a gondolat, hogy létrehozzanak egy olyan helyet a belvárosban, ami autentikus ázsiai ételeket kínál elérhető áron, fiatalos környezetben.

„Tuannal gyorsan megtaláltuk a közös hangot, aminek eredménye egy különlegesen produktív munkafolyamat. Nagyon várom már, hogy ennek gyümölcsét közönségünk elé is tárhassuk” – nyilatkozta Baldaszti Péter a partnerség kialakulásáról és a közös munkáról.

Egy keleti világban gyökerező, de a fiatal budapesti vállalkozók saját ízlésével átitatott koncepcióra számíthatunk, aminek hitelére garancia Tuan vietnámi gyökerei és tudása, valamint Péter gasztró területen szerzett szakértelme. Az étlap klasszikus indokínai ételekből válogat, kiegészülve speciális, fúziós fogásokkal is. Az étterem konyhájában főszerepet vállaló Tuan az autentikus főzési technikákat, helyi recepteket édesanyjától, otthon sajátította el. Az inspiráció forrása, valamint az ázsiai és európai kultúra közötti átjárhatóság tükröződik az étterem nevében, ami MADAME NOI-ként vonul be ősztől a budapesti köztudatba.

További különlegességnek számít maga a partnerség is, hiszen igen ritkán esik meg, hogy a gasztro- és a divatvilág két fiatalja összefog a közös siker érdekében. Az azonban biztosan állítható, hogy a társak saját területen szerzett tapasztalata, maximalizmusa és az általuk külön-külön is képviselt minőség garancia a számunkra.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.