Itt a szuperélelmiszerekről szóló szakácskönyv

Vereb "Rocky" Adrienn - Szuperélelmiszerek konyhaközelben című könyvében a csaknem 40 recept található.

„Jómagam egy betegség kapcsán jutottam el a szuperélelmiszerek „világába”, s szeretném megosztani a nagyközönséggel mindazt, amit ebben a világban megismertem, megtanultam és már évek óta eredményesen alkalmazok. Ez nem egy úgynevezett gyógyító könyv, ami csodaszerek listáját tartalmazza, csupán egy olyan élelmiszer-csoport bemutatására vállalkoztam, amely révén egy kicsit egészségesebben, tudatosabban étkezhetünk – kemény lemondások nélkül.

A receptek sok olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is könnyen és egyszerűen elérhetők, nem drágák, ám mégis szuperélelmiszerek, s kitűnő fogások hozzávalói lehetnek – ezzel cáfolva is azt a közkeletű tévhitet, hogy kizárólag drága és speciális alapanyagok a szuperélelmiszerek - meséli a könyv koncepcióját Adrienn.

A könyvben olvashatunk arról is, hogyan édesítsük az ételeiket vagy, hogy milyen zsiradékot használjunk annak érdekében, hogy minél kevesebb káros anyagot vigyünk be a szervezetünkbe. Érdekessége az az írás, amely az ehetetlennek hitt ehető növényi részekről szól. Mindemellett segítségképpen készült a könyvhöz egy gasztroszókincs, ami a gasztronómiában használt alap kifejezéseken túl a könyvben szereplő, és talán sokaknak magyarázatra szoruló kifejezéseket tartalmazza. A szuperélelmiszereket összegző, és a tulajdonságaikat (vitamin- és ásványianyag-tartalom, illetve egyéb jellemzők) bemutató táblázat pedig már csak hab a tortán.

Mindez csak egy rövid ízelítő a tartalomból, ami ennél sokkal gazdagabb, hiszen több mint 120 oldalon jelenik majd meg a könyv.

Remélem, ez a könyv segít abban, hogy minél többeknek átadhassam a főzés örömét, az egészséges életmód előnyeit, valamint, hogy az egészséges ételek is lehetnek finomak.” Vereb „Rocky” Adrienn az első magyar szerző, aki arra vállalkozott, hogy bemutatja a szuperélelmiszereket, illetve felhasználási módjukat. A Szuperélelmiszerek konyhaközelben című könyv úttörő a hazai könyvpiacon és hiánypótló a gasztronómia iránt érdeklődők számára. A könyv a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, a képet illusztráló fotókat Pintér Árpád gasztrofotós készítette.

Forrás: Vendég&Hotel Online


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.