Itt az idei Gastro&Hotel Design Award győztesei - Frissítve képekkel!

Számos újítással, rekord számú nevezéssel lezajlott lapunk, a Turizmus & Vendég - kiadó: PPH Media - által alapított, több hónapon át zajló, hazai legrangosabb éttermes, szállodai design verseny, a Gastro & Hotel Design Award 2018.

A változtatásokat a pályázók szívesen fogadták, ez abból is látszott, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett: 80 pályázat (a tavalyi 60-nal szemben). És mivel a verseny nevébe bekerült a „Hotel” szó – korábban GastroDesign volt a verseny neve -, ez azt jelzi, hogy különösen nagy hangsúlyt fektettünk a szállodai szegmens elérésére, megkeresésére, arra, hogy elérjen hozzájuk az üzenet: pályázzanak ezen a rangos megmérettetésen. Törekvésünket siker koronázta: a verseny több éves múltjában most volt az első olyan esztendő, amikor több hotel és hazánkban jelen lévő hotellánc pályázott, mint korábban bármikor, valamint ez volt az első verseny, amikor több hoteles pályamunka érkezett, mint hazai vendéglátóhelyekhez kapcsolódó.

A versenynek idén is – akárcsak korábban – kétfordulós elbírálási menete volt, és az a magas rangot adó, a független bírálatot biztosító eljárása is folytatódott, hogy a hazai zsűritagok mellett a világon ismert és elismert szakmai nagyságok is részt vettek a pályázatok elbírálásában. A zsűri munkáját idén is Varró Zoltán több nemzetközi díjjal kitüntetett designer, belsőépítész vezette.

Újdonság volt, hogy az idei pályázat kiírásakor teret nyitottunk egy eddig háttérben lévő kategóriának: ez a Tematikus tervezés, mert a világ szállodás és éttermes trendjei egyértelműen azt bizonyítják, ez ma az a vonal és irány, amely a legnagyobb sikert és elismerést hozhatja a tervezői munka során.

Végül pedig arról, hogy azon is változtattunk – a korábbi évek tapasztalatai alapján, amikor azért nem pályáztak egyes helyek, mert túl bonyolultnak és időigényesnek tartották a pályázati anyag kitöltését -, hogy jóval egyszerűbbé, kezelhetőbbé és átláthatóbbá tettük a versenyt, benne a pályázati kiírást, valamint a jelentkezés módját.

Az ünnepélyes díjátadóra – immár harmadik alkalommal a díj történetében – ismét a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került sor, ahol több, mint száz fő volt jelen és a shortlistesek, díjazottak egy elegáns gálavacsora keretén belül vehették át a díjaikat.

Lássuk tehát kik ők!

GASTRO

Az Év GastroDesign tematikus étterme: Pályázat: Veritas Wine Bar Pályázó: Studio Arkitekter

Az év GastroDesign étterme (zárt vendégtér): Pályázat: Gusteau Étterem Pályázó: Top-Four-Mád, Gusteau Étterem Megbízó: Hotel Botrytis

Az év GastroDesign kávézója: Pályázat: Zsolnay Kávéház - tradíció és megújulás Pályázó: Danubius Zrt. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

Az év GastroDesign éttermi logója, grafikus arculata: Pályázó: DekoRatio Branding & Design Studio, New Age Interior Megbízó: Vin.Vin City Vietnámi Étterem Közreműködők: Seres Flóra (designer), Máté Zsolt (belsőépítész), Nguyen Tien Sy (Simi) (tulajdonos)

Az év GastroDesign kiegészítője: Pályázat: Fruska Bistro - Beszédes tányérok Pályázó: Artificial Group Megbízó: Fruska Bisztró

Az év GastroDesign terve: A nyertes a Gasztroudvar! Pályázó: Singer Design

 

HOTEL & SPA & WELLNESS

Az év HotelDesign tematikus szálláshelye: Pályázó: Avalon Resort & SPA - Ahol a luxus természetes Megbízó: Avalon Park

MIELE: Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark.
Designer építész és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

A Hotel Clark a Miele jóvoltából egy Céges Élményfőzést is nyert díja mellé. 14 fő részére a Miele Főzőiskolában, ahol inspiráló környezetben, a legmodernebb eszközökkel és technikákkal készíthetik el együtt, a szabadon választott menüt.

Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: Pályázat: Neptun Hotel Pályázó: Studio Arkitekter

Az év HotelDesign spa&wellness szolgáltatása: Pályázat: Élmény minden cseppjében Pályázó: Spirit Hotel Thermal Spa*****superior

Az év HotelDesign vendégszobája: Stories Hotel Budapest Pályázó: Stories Hotel Budapest Megbízó: Secret Hotel Közreműködők: Gio Pagani

JAB: Az év HotelDesign lobbija: JAB KÜLÖNDÍJ: The Three Corners Lifestyle Hotel**** Pályázó: The Three Corners Europe Hotel Management, Kelemen Csilla

Az év HotelDesign lobbija: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark
Designer építesz és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

Az év HotelDesign lakosztálya: Pályázat: Hilton Budapest - Csak a kilátás nem változott! Pályázó: Hilton Budapest

Spatrend Broil King különdíj: Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark. A Spatrend, Broil King jóvoltából a Hotel Clark egy Ofyr kerti grill sütőt is hazavihetett díja mellé.

Az év HotelDesign új szállodája (terv-concept különdíj): Deco Hostel & Beauty – Szentendrén Pályázó: DD INTERIOR STUDIÓ

Az év HotelDesign új szállodája: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark
Designer építesz és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

Digitális innovációs különdíj: KViHotel Pályázó: Quint Studio Megbízó: KViHotel Budapest A különdíj nyertesének a Magyar Turisztikai Ügynökség és a PPH Media 500 000 Ft értékű online kommunikációs csomagot is felajánlott.

Az év HotelDesign szállodai logója, arculata Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark

Cool DÍJ (Varró Zoltán által alapított tervezői díj): AZ ÉV ENTERIŐR TERVEZŐJE: Lengyel Márton (Nanushka shop and café)

Nézegessen fotókat az eseményről:

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.