hirdetés
hirdetés

Nyereg nélküli bringa hódít a turisták körében Szombathelyen

Magyarországon először Szombathelyen vehették igénybe a turisták azt a különleges járgányt, melyet Elliptigónak hívnak – ez egy olyan, nyereg nélküli bicikli, melyet lábbal lehet mozgásba hozni.

hirdetés

A helyi Tourinform irodában kölcsönözhető géppel be lehet járni a várost és nevezetességeit, de annak környékét is – biztonságosan és sportosan. Vas megyében ugyanis – március óta – Szombathely körül hat különleges kerékpárútvonalat létesítettek. Ahogy a város alpolgármestere, Koczka Tibor elmondta, a bevezetést és az útvonalak kijelölését komoly felmérések előzték meg. A hat különböző, egynapos csomag túra során az érdeklődők eljuthatnak a megye érdekesebb pontjaira és vissza különösebb fáradság nélkül.

Az egyik útvonal egy osztrák-magyar együttműködés kapcsán érinti Ausztria területét is. A Tourinform irodában az érdeklődők nem csak a gépeket, hanem vízhatlan térképeket, útvonalleírásokat is kézhez kapnak, valamint egy rövid tájékoztatót, hogy hol lehet megpihenni, étkezni, milyen tájjellegű vendéglők várják őket. Az Elliptigóval egyénileg is el lehet indulni, de kérésre idegenvezetőket is biztosítanak, és több napos túrákat is kínálnak Vas megyében.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk