hirdetés
hirdetés

Jótékonysági rendezvény a turai kastélyban

Hagyományteremtő jótékonysági eseményt rendeznek a turai Schossberger kastély épületében 2014. október 26-án. A szervezők a bevételt a művelődési ház udvarán található terület renoválására szánják, hogy alkalmas legyen rendezvények megtartására, különös tekintettel a gyermekekre. Az összművészeti, színes programban szereplő művészek mindegyike kötődik valamilyen módon Turához, és térítésmentesen vállalták a fellépést vagy az alkotásuk kiállítását.

hirdetés

A Szép Turáért Egyesület október 26-án, vasárnap rendezi meg jótékonysági rendezvényét a turai kastélyban, a Turai Kastély Kft., mint főtámogató bevonásával és a Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár együttműködésével. A szervezők célja, hogy a jobb sorsra érdemes turai művelődési ház rendezvényudvarának, játszóterének, s a képzőművészeket is inspiráló köztéri falfelületének funkcióbővítését, városképi rehabilitációját útjára indítsák. A gyermekeknek a tervek szerint állandó jelleggel játszótér is épülne a kertben.

Forrás: turaikastely.hu
Forrás: turaikastely.hu

A jótékonysági rendezvény három nagyobb részre osztható. Az első részben egy különleges zenés-irodalmi program kapott helyet, melyet Maczkó Mária és Petrás Mária énekművészek fémjeleznek, a rendhagyó irodalmi átkötéseket pedig Szegedi Erika színművésznő tolmácsolja. A második részben kiállításmegnyitóra kerül sor, amit Incze Mózes képzőművész és P. Szabó Ernő művészettörténész nyit meg. A 11 felkért – köztük több Munkácsy-díjas – művész (Nagy Árpád Pika, Nagy Gábor, Palkó Tibor) mindegyike 2-2 műalkotást mutat be a tárlaton Basa Anikó rendezésében. Ráadásként egy külön teremben Sára Sándor indiai fotóit is láthatja az érdeklődő közönség. A nap zárásaként pedig egy stílszerű színdarab, Molnár Ferenc: Játék a kastélyban c. műve kerül színpadra a pálmaházban Barabás Tamás rendezésében. A népszerű darabot szintén a környékhez kötődő amatőr és hivatásos színművészek adják elő.

Forrás: turaikastely.hu
Forrás: turaikastely.hu
Forrás: turaikastely.hu
Forrás: turaikastely.hu


Akiben sikerült felkelteni az érdeklődést a rendezvény iránt, annak érdemes a részletes programot tanulmányoznia, hogy ne maradjon le semmiről. A program és a jegyárak megtalálhatóak a www.turaikastely.hu honlapon is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk