Kihirdették az Év Szállodája győzteseit

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉSZ) három év kihagyás után 2022 végén végre ismét meghirdethette az Év Szállodája pályázatot. Március 14-én, a Hilton Budapest Báltermében exkluzív gálaest keretében kihirdetésre kerültek a győztesek. Dr. Szauter István zsűrielnök, a győztesek neveinek kihirdetése előtt megjegyezte, hiányoztak nagyon a 2022. évi megmérettetésen az ötcsillagos hazai házak pályázatai.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2013-ban életre hívott pályázat célja kiemelni azokat a szállodákat, amelyek kiemelkedő gazdasági teljesítményük mellett minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek, példaértékű a humánpolitikájuk, fenntartható megoldásokkal óvják környezetünket, vagy éppen jótékonysági akciókkal segítik a rászorulókat.

24 pályázat, rangos szakmai zsűri

Az idei évben 24 hotel vett részt a versenyben, a Szövetség által felállított, független, kiváló szakemberekből álló zsűri egymástól teljesen függetlenül pontozta a megadott értékelési szempontok alapján a pályázatokat.

A zsűri tagjai a következők voltak:

Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ igazgatója, Schmidt Ferenc, a Crocus Gere Bor Hotel & Resort szállodavezetője, Szabó Ákos, a Bo33 Hotel**** Family & Suites és a Bo18 Hotel***Superior igazgatója, dr. Szauter István, a Frivex Consulting ügyvezetője, illetve Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium**** Debrecen igazgatója.

Az Év Szállodája 2022 pályázat nyerteseit 2023. március 14-én, a Hilton Budapest szállodában tartott nagyszabású gálán hirdették ki. A díjakat Horváth Péter, MTÜ vezérigazgató, Flesch Tamás, MSZÉSZ elnök és dr. Szauter István zsűrielnök adták át.

A következő házak kapták az elismerést

Az Év Szállodája 2022 címet alábbi hotelek nyerték el:

• Országosan meghirdetett 3* kategóriában: ibis Styles Budapest Airport

• A fővároson kívüli szállodák részére meghirdetett 4* kategóriában: Kolping Hotel Spa & Family Resort

• A budapesti 4* „limited service” kategóriában döntetlen eredmény született: Opera Garden Hotel & Apartments illetve Hotel Moments Budapest

• A budapesti 4*„full service” kategóriában: Budapest Airport Hotel STÁCIÓ Wellness & Konferencia

A nyertesek közül a Kolping Hotel harmadszorra, a Hotel Moments és a Hotel Stáció pedig másodszorra nyerte el az Év Szállodája címet, amely azt mutatja, hogy ezen szállodák folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, képesek fejlődni, fejleszteni, a munkavállalóikat elismerik, motiválják és a CSR tevékenységük is példaértékű.

A szoros verseny miatt a kategóriagyőztesek mellett a zsűri különdíjak odaítéléséről is döntött:

• Főnix különdíj: Ensana Thermal Margitsziget

• Legjobb HR politikáért járó különdíj: Thermal Hotel Visegrád

• Legaktívabb CSR tevékenységet elismerő különdíj: Hotel Európa Fit Hévíz

• Kiemelkedő teljesítményjavulásért járó különdíj: Gotthard Therme Hotel & Conference

x x x

A Hilton Budapest szálloda lenyűgöző Báltermében megrendezett gálaest rendkívül jó hangulatban telt, az elmúlt 3 év viszontagságai, hullámvölgyei után ismét együtt ünnepelt a szakma. A jókedvhez hozzájárultak az est szponzorai: az Etyeki Kúria Borászat, a METRO és a Zsoldos Pálinka Manufaktúra.

Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.