hirdetés

Kihirdették az Év Szállodája győzteseit

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉSZ) három év kihagyás után 2022 végén végre ismét meghirdethette az Év Szállodája pályázatot. Március 14-én, a Hilton Budapest Báltermében exkluzív gálaest keretében kihirdetésre kerültek a győztesek. Dr. Szauter István zsűrielnök, a győztesek neveinek kihirdetése előtt megjegyezte, hiányoztak nagyon a 2022. évi megmérettetésen az ötcsillagos hazai házak pályázatai.

hirdetés

A 2013-ban életre hívott pályázat célja kiemelni azokat a szállodákat, amelyek kiemelkedő gazdasági teljesítményük mellett minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek, példaértékű a humánpolitikájuk, fenntartható megoldásokkal óvják környezetünket, vagy éppen jótékonysági akciókkal segítik a rászorulókat.

24 pályázat, rangos szakmai zsűri

Az idei évben 24 hotel vett részt a versenyben, a Szövetség által felállított, független, kiváló szakemberekből álló zsűri egymástól teljesen függetlenül pontozta a megadott értékelési szempontok alapján a pályázatokat.

A zsűri tagjai a következők voltak:

Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ igazgatója, Schmidt Ferenc, a Crocus Gere Bor Hotel & Resort szállodavezetője, Szabó Ákos, a Bo33 Hotel**** Family & Suites és a Bo18 Hotel***Superior igazgatója, dr. Szauter István, a Frivex Consulting ügyvezetője, illetve Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium**** Debrecen igazgatója.

Az Év Szállodája 2022 pályázat nyerteseit 2023. március 14-én, a Hilton Budapest szállodában tartott nagyszabású gálán hirdették ki. A díjakat Horváth Péter, MTÜ vezérigazgató, Flesch Tamás, MSZÉSZ elnök és dr. Szauter István zsűrielnök adták át.

2022 legjobbjai / Fotó: Tamás Pál
2022 legjobbjai / Fotó: Tamás Pál

A következő házak kapták az elismerést

Az Év Szállodája 2022 címet alábbi hotelek nyerték el:

• Országosan meghirdetett 3* kategóriában: ibis Styles Budapest Airport

• A fővároson kívüli szállodák részére meghirdetett 4* kategóriában: Kolping Hotel Spa & Family Resort

• A budapesti 4* „limited service” kategóriában döntetlen eredmény született: Opera Garden Hotel & Apartments illetve Hotel Moments Budapest

• A budapesti 4*„full service” kategóriában: Budapest Airport Hotel STÁCIÓ Wellness & Konferencia

A nyertesek közül a Kolping Hotel harmadszorra, a Hotel Moments és a Hotel Stáció pedig másodszorra nyerte el az Év Szállodája címet, amely azt mutatja, hogy ezen szállodák folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, képesek fejlődni, fejleszteni, a munkavállalóikat elismerik, motiválják és a CSR tevékenységük is példaértékű.

A szoros verseny miatt a kategóriagyőztesek mellett a zsűri különdíjak odaítéléséről is döntött:

• Főnix különdíj: Ensana Thermal Margitsziget

• Legjobb HR politikáért járó különdíj: Thermal Hotel Visegrád

• Legaktívabb CSR tevékenységet elismerő különdíj: Hotel Európa Fit Hévíz

• Kiemelkedő teljesítményjavulásért járó különdíj: Gotthard Therme Hotel & Conference

x x x

A Hilton Budapest szálloda lenyűgöző Báltermében megrendezett gálaest rendkívül jó hangulatban telt, az elmúlt 3 év viszontagságai, hullámvölgyei után ismét együtt ünnepelt a szakma. A jókedvhez hozzájárultak az est szponzorai: az Etyeki Kúria Borászat, a METRO és a Zsoldos Pálinka Manufaktúra.

(forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk