hirdetés
hirdetés

Kizárják a Saphir Aqua-t a Szállodaszövetségből?

A Magyar Szállodaszövetség kezdeményezi a soproni Hotel Saphir Aqua kizárását a szövetségből; rossz fát tettek a tűzre.

Munkatársunktól

hirdetés

Mégpedig azzal, hogy mintegy 1800, előleget befizetett vagy vouchert vásárolt vendége orrára csukta az ajtót. Hagyott a honlapján egy üzenetet az alig egy éve üzemelő ház, mely szerint előreláthatólag július 20-ig zárva tartanak. Az a nap is eltelt, nem történt semmi és ezúttal a következőről értesíti a pénzük után szaladó ügyfeleit a hotel: „A szálloda üzemeltető váltásával kapcsolatos tárgyalások elhúzódása miatt a nyitás pontos időpontját nem tudjuk. A már befoglalt vendégeinket ezúton is kérjük, hogy ne induljanak útnak, mert a Hotel nem tudja fogadni őket. Értesítést foglalásokkal és az esetleges kártérítésekkel kapcsolatban július 25 és augusztus 5. között küldeni fog a Hotel. Megértésüket köszönjük! A fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és e-mailben!”

Megtudtuk, számos vendég a helyszínen, bőrönddel a kezében ámult a bezárt szálloda ajtó előtt, hogy a pihenése oda lett, mivel a Spahir előzetesen nem kötötte orrukra ezt a kis „apróságot”. A pénzt próbálják visszakapni, egyelőre hiába, bár némi reményre adhat okot a fenti üzenet. Egy Turizmus Online-nak nyilatkozó károsult úgy tudja, hogy a 20-i időpont fordulópont lett volna, amikorra is új üzemeltető került volna a képbe a Hotel-Cardos Kft. helyére. Értesüléseink szerint a Cardos egy soproni ingatlanfejlesztőtől bérelte a létesítményt, a bérleti díj fizetését viszont a karbantartások és felújítások elvégzésével váltotta ki. A Cardos szerint ezeket a munkákat ők rendre elvégezték, míg a bérbeadó szerint nem; ebből elszámolási vitájuk kerekedett. A követelt pénzt a Cardos nem fizette meg, a tulajdonos pedig kitette őket az épületből. Állítólag nem csupán a vendégek pénze kering valahol az éterben, de forrásaink szerint az alkalmazottakat sem fizették ki egy ideje. Arról is szó van, hogy eladják a házat magát. 

A Turizmus Online-nak nyilatkozó károsult úgy tudja, hogy mintegy 1800-ra tehető a befizetők száma, akik átlagosan 30 ezer forintokat fizettek be; az az 54 millió ebből nem is olyan kevés pénz. Sokan állítólag számlát sem kaptak az előzetes befizetésekről, mely már önmagában is szokatlan jelenség - teszi hozzá forrásunk.

A Szállodaszövetség nem maradt tétlen

Az ügy nem csupán a fizetővendégeknél verte ki a biztosítékot, hanem a szakmai szervezetnél is, miután több vendég – közülük nem egy maga is szállodaipari szakember – fordult panasszal a Szállodaszövetséghez. Az MSZSZ erre július 7-én küldött egy - a Turizmus Online-nak is eljuttatott - levelet a szálloda vezetésének, postafordultával tájékoztatást vártak a kialakult helyzetről. A megjelölt 8 napos határidőn belül sem kapták meg a magyarázatot az MSZSZ Alapszabályát és Etikai Kódexét sértő, a tisztességes vendéglátással teljesen ellentétes, elfogadhatatlan gyakorlatról. A szót tett követte; az MSZSZ Alapszabályának 5. pontja alapján kezdeményezi a Hotel Saphir Aqua kizárását a Szövetségből hozzátéve, hogy „A Magyar Szállodaszövetség károsnak tartja és elítéli fenti etikátlan üzletviteli magatartást, ami az egész szállodás szakmának, s különösen tagszállodáinknak presztízse szempontjából káros.”

A Saphir tavaly áprilisban nyitotta meg a kapuit, ekkor még bizonyára nem sejtették, hogy a kortárs hazai szállodaipar egyik legrövidebb történetévé válnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 2.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (4 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Én is így jártam,a gulliveren rendeltem szállást,befizettem az összeget,és még értesítést sem kaptam sem a szálódától sem a gullivertől!!! Szeretném felvenni a
kapcsolatot a többi károsulttal!!
#
Ettol a hirtol a volt szalloda uzemelteto feltehetoen osszcsinalta magat! AZ MSZSZ jol kiszurt vele a kizarassal! Szerintem ez a legkisebb bajuk. Ez a MSZSZ-nek egy olyan lepese
aminek semmi ertelme! Oruljonek, hogy kifizette a tagdijat! Ha kifizette!
válasza hozzászólásához
#
Szia Alfonz! Az MSzSz max. ennyit tud csinálni, a többi az ún. magyar állam dolga lenne. Apeh, kamara, önkormányzat, stb. sőt inkább gazdasági rendőrség. az ő dolguk,
hogy rend legyen, nem?
válasza hozzászólásához
#
Pertársaság alakításában részt vennék, vagy beszállnék a hotellel szembeni perben.
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk