Klasszis TopDesign 2023 - íme, egy újabb pályázó

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre már sorban érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.

A Balatonboglári borvidék Magyarország egyik legkülönlegesebb, legősibb borvidéke, amelynek története a kelták és a rómaiak idejére nyúlik vissza. Itt, a somogyi dombvidék egyik kistelepülésénél, Böhönyénél látta meg a XIX. században a környék földbirtokosa, a nagy vadász hírében álló, vadásztársai körében jó borokat szívesen fogyasztó gróf Festetics Antal a fantáziát egyik szőlőskertje közepén – és építtette meg mintegy 130 méter hosszúságú borospincéjét. A pincének szerencsére ma is az a funkciója, mint anno – csodálatos tételek érlelődnek a mélyben -, de ugyanitt felépült egy felnőttbarát butikhotel is, egy borral bélelt igazi kis ékszerdoboz.

 

A mai borászat és szálláshely névadó tulajdonosa, Beck Zoltán, pesti, jól jövedelmező bankos állását hagyta ott, hogy visszatérve szülőfalujába, megvásárolja a történelmi múlttal rendelkező, autentikus böhönyei pincét, amit aztán folyamatosan tovább bővített, szépített, majd a Covid-bezárásokkal egy időben hozzáépítette a csak felnőttvendégeket váró borhotelt is.

Először szinte három hét leforgása alatt lebontották a felesleges falakat, rendbe tették a 130 méter hosszú pincét, így a megmaradt falak lettek hotel alapjai, ahol 15 egyedi berendezésű fürdőszobás szobát alakítottak ki. A szobák mind, egytől egyig egyedi designet képviselnek, és a kilátás a szőlősre valóban különleges, páratlan élményt nyújt.

Minden további info pályázónkról: ITT

Forrás: Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.