Klasszis Topdesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Szulló Szabina sztárséfet, a Michelin-csillaggal kitüntetett Stand és Stand25 étterem tulajdonosát idén szintén versenyünk zsűritagjai közt köszönthetjük.  

 

Ön az egyik legismertebb séf Magyarországon, és azon kevesek közé tartozik, aki két Michelin-csillagos éttermet vezet. De vajon csak a Michelin-csillagos helyek esetében számít a külső és a belső design vagy más kategóriájú helyeknél is?

Minden étteremnek, a legegyszerűbb vendéglátóegységnek is kell, hogy legyen saját karaktere, legyen szó egy egyszerű kockás terítős vendéglőről, egy fine dining étteremről vagy akár egy strandbüféről. A design ugyanúgy hozzáad egy vendéglátóhely egyediségéhez, ahogyan az ételek, az italok vagy épp a szervíz. Fontosnak tartom, hogy az éttermeink enteriőrje a lehető legjobban illeszkedjen filozófiánkhoz, konyhánk stílusához és szervízünk minőségéhez, a két Michelin-csillagos Standban és a Stand25 Bisztró esetén is. 

A designerrel és a lakberendezővel a tulajdonosnak nyilván együtt kell működni, közösen megbeszélni a koncepciót. Volt már ilyen tekintetben „nehéz esete”, vagy mindig zavartalan volt az együttműködés?

Mind a Stand25 Bisztró, mind a Stand nyitásakor olyan szakemberekhez fordultunk, akikben maximálisan megbíztunk, vagy akár már korábban is dolgoztunk együtt. Így ilyen szerencsére nem volt. Közös együtt gondolkodásnak nevezném inkább azokat a folyamatokat, amelyek végére éttermeink elnyerték végső formájukat. Egyébként ezek a folyamatok sosem érnek véget, folyamatosan frissítjük az enteriőröket, hogy mindig megfeleljenek a kortárs elvárásoknak és ízlésnek. Ugyanígy teszünk az ételeinkkel is.

 Min dolgozik most?

Két éttermünk folyamatosan biztosítja, hogy bőven legyen feladatom. Konyhai filozófiánk egyik legfontosabb alappillére a folyamatos fejlődés, számomra ez jelenti a kihívást az év minden napján.

 Mennyire ítéli fontosnak ezt a megmérettetést?

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert a versenynek köszönhetően nagyobb figyelmet kap az a tény, hogy egy vendéglátóhely külső és belső design-ja fontos része a vendégélménynek. 

 

Forrás: Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország könnyít a határátlépésen

Horvátország könnyít a határátlépésen 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.