hirdetés
hirdetés

Konzervatív üzletpolitika és két új klubhotel a Best Reisennél

Mátraházán, a Lifestyle Hotel Mátra adott otthont a hetedik Best Daynek, az utazásszervező interaktív partnertalálkozójának.

hirdetés

A szokásoknak megfelelően egész napos program keretében, játékos formában mutatta be 2013. évi nyári árualapját a Best Reisen. A 150 partner - köztük nyolc romániai viszonteladó iroda képviselője - részvételével lezajlott rendezvényen Zám Tibor ügyvezető a tavalyi évvel kapcsolatban elmondta, hogy a 2011. évivel azonos utasszám mellett 5%-os árbevétel-növekedést értek el.

Általános tendencia volt, hogy az utasok az olcsóbb és kedvező ár/érték arányú utakat keresték, ennek megfelelően a török és spanyol üdülések terén csökkent a forgalmuk, Görögországban pedig a belpolitikai helyzetről szóló híradások hatására voltak kénytelenek redukálni kapacitásaikat.

Ezzel szemben a tunéziai és egyiptomi utak iránt nőtt az érdeklődés, e két úti cél esetében 20%-kal bővült az utasszám, az árbevétel ugyanakkor csupán 5-8%-kal nőtt.

Gyenge téli szezon

„Az utóbbi 10-15 év legrosszabb téli szezonja volt az idei, elsősorban azért, mert nem volt árualap” – emelte ki Zám Tibor, aki emlékeztetett arra is, hogy 2006 telén még 9 charterlánc indult a magyar piacról, köztük olyan egzotikus helyekre, mint Kuba és Thaiföld.

Nézze meg galéránk képeit!

Az idei téli szezonban – amint arról már beszámoltunk – nem indult el a korábban megszokott thaiföldi charter, ezért menetrendszerinti járatokkal kínálták ezt az egyébként keresett úti célt, számos más egzotikus desztináció mellett. Növekedett ugyanakkor a hajóutak értékesítése, az értékesítést új XML-alapú adatátviteli rendszer bevezetésével segítik, és további online fejlesztéseket terveznek az idei évben. Az előfoglalások ösztönzése érdekében megemelték a szezon előtti foglalások jutalékszintjét. 4 tanulmányutat szerveztek tavaly, összesen 120 partner részvételével.

2013-as újdonságok, tervek

Szolid és kockázatkerülő üzletpolitikát valósít meg idén a társaság. Nem tervezik új desztinációk bevezetését, inkább a meglevő kínálatot bővítik az utasigényeknek megfelelően. Bővül például a családbarát Dino Club-szállodák köre – emelte ki Sulyok Tamás ügyfélkapcsolati menedzser.

Egyiptomban, ahová májustól közlekedik a társaság charterlánca, több mint száz szálloda szerepel a kínálatban Hurghadán, Sharm El-Sheikh-en és Marsa Alamban. Maradnak a megszokott szerdai és vasárnapi járatindulások, így választhatók 10-11 éjszakás turnusok, és lesz járat Debrecenből is.

Tunéziába kedden és pénteken indulnak majd a charterek, a pénteki már május 3-tól közlekedik, a keddi június közepén lép be, és akkor indul a debreceni járat is.

Kedden és pénteken közlekednek a törökországi járatai a Best Reisennek. Június 18-án indul Budapestről a Travel Service által üzemeltetett első járat, míg Debrecenből a Tailwind Airlines gépei szállítják majd az utasokat a török riviéra üdülőhelyeire szeptember végéig.

Mallorcát a Travel Service charterjárataival, illetve a Wizzair járataira alapozva kínálja a Best csütörtökön és vasárnap, így itt is lehetséges 10-11 éjszakás turnusok foglalása.

A Costa del Sol a Wizz Air hétfőnkénti járataival foglalható, míg Tenerife a Travel Service pénteki járatain érhető el utasaik számára. Kréta és Rodosz esetében a kapacitásokat elsősorban a nyári iskolai szünet idejére kötötték le, ezzel csökkentették az elő- és utószezon értékesítési gondjait.

Jelentős kapacitásbővítés történt Bulgáriában – elsősorban a főszezonban – részben charterjáratra, részben a Wizz Air járataira alapozva, ahol több új szállodát is kínálnak.

Málta, Ciprus, Szicília menetrendszerinti járatokkal szerepel a kínálatban júniustól, míg Horvátországot egyéni utazással kínálják. A Dino Club-szállodák köre Egyiptomban az ötcsillagos Caribbean World Resorttal bővül az idén, míg Bulgáriában a négycsillagos Dino Club Hotel Kotva várja az idei évtől a családos üdülőket. 2013-ban így összesen már 10 Dino Club Hotel szerepel az árualapban.

Bawa Viola, a repülőjegy-üzletág vezetője kiemelte, hogy tavaly novemberben megújult weboldaluk, és 2012 végétől a partnerkapun keresztül online repülőjegyet is foglalhatnak a viszonteladók, ami hajóutak értékesítése esetén különösen előnyös. Sokszorosukra nőttek a szűrési lehetőségek és lehetővé vált a felhasználót feltüntető, logóval ellátott ajánlatok kiküldése is a partnerkapun keresztül.

A szakmai oktatást wellnessprogram, gasztronómiai kaland – ezen a napon debütált a vendégek előtt a szálloda többszörös díjnyertes, új executive séfje, Kovács Tibor -, és hajnalig tartó buli tette teljessé.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk