hirdetés
hirdetés

Folytatódik a német repülésbiztonságiak sztrájkja

Az észak-rajna vesztfáliai repülésbiztonsági személyzet továbbra is zajló sztrájkja miatt pénteken is járattörlésekre és csökkentett menetrendre számíthatnak az utasok. 

hirdetés

A Germanwings közlése szerint a sztrájk miatt a munkahét végén jelentős korlátozások várhatóak a Köln/Bonn Repülőtéren is, amely a légitársaságot is érinti. A diszkont légitársaság ennek következtében tíz útvonalon törli járatait, míg további járatok késéssel közlekednek majd. Csütörtökön a Germanwings tizenöt útvonalon törölte járatait, míg a Lufthansa péntek reggelig egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte.

A ver.di szakszervezet 2013. január 24-én 04:00 órától, határozatlan ideig tartó munkabeszüntetésre szólította fel tagjait. Az MTI szerint a munkabeszüntetés Düsseldorfban péntek este 22 óráig, a köln-bonni repülőtéren 20 óráig tart. Addig késésekre és járatkimaradásokra, a biztonsági ellenőrzésénél pedig a szokásosnál jóval hosszabb várakozási időre kell számítani.

A düsseldorfi a harmadik legnagyobb német repülőtér, az utasok száma évente nagyjából 20 millió. Csütörtökön a tervezett 530-ból 147 járatot kellett törölni. A köln-bonni repülőtéren pedig a tervezett 170 járat harmada maradt ki a sztrájk miatt.

A munkabeszüntetés oka, hogy megrekedtek a bértárgyalások a munkaadók és a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó munkavállalókat képviselő Verdi szakszervezeti szövetség között. A Verdi szerint mintegy 30 százalékos béremelésre van szüksége az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban dolgozó összes, mintegy 34 ezer biztonsági őrnek és szakembernek. A munkaadók szerint a bérkövetelés túlzott, a munkabeszüntetés pedig aránytalanul nagy fennakadást okoz.

(forrás: MTI/Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk