Megnyílt a dunaharaszti Karl Fagylaltpalota

A dunaharasztiaknak nem kell bemutatni a Karl Cukrászdát, hiszen már több, mint egy évtizede ide járnak, ha minőségi süteményre és igazán jó fagylaltra vágynak.

A belváros csendes mellékutcájában található, családias, de elegáns enteriőrrel rendelkező cukrászda mellett az elmúlt hetekben a belváros szívében is nyílt egy új üzletük, amely kifejezetten a Karl-féle prémium fagylaltok otthona.
 
Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihívás, játék az ízekkel, a különféle textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus ízek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt a magyar fogyasztó számára kedves süteményeket is fagylaltba álmodja.


A fagylaltok mellett a sütemények is folyamatos kísérletezés tárgyát képezik, Karl Zsolt hisz benne, hogy a magyaroknak van igényük az újításra. A cukrászda kínálatában megtalálhatók a nagy klasszikusok, mint például a francia krémes vagy az Eszterházy torta, de a mester Chilében töltött éveit jelképező máktorta is részét képezi a repertoárnak.


A cukrászda nyári kínálatának szerves részét képezik a limonádé-különlegességek, a friss gyümölcsös smoothiek, illetve a különféle fagylaltkelyhek. A különféle ételintoleranciában szenvedők számára jó hír, hogy a fagylaltkínálat részét képezik a cukormentes, illetve laktózmentes termékek is, amelyek egy része például rizs- vagy kókusztejjel készül.


Gelato World Tour 2017
Az olasz Caprigiani cég által életre hívott világverseny magyarországi fordulójában 2017-ben második helyen végzett és ezzel az európai döntőbe is akkreditálta magát Karl Zsolt. Az epre-málnás mascarpone fagylalt július végén Bologna-ban mérettetik meg Európa legjobb fagylaltjai között.


Karl Zsolt
Karl Zsolt a Karl cukrászat megálmodója dolgozott az Intercontinentalban, majd az érdi Pataki cukrászdában, több évet töltött Németországban, ahol egy panzió-kávézó-pékség családi vállalkozásban megtapasztalhatta, hogy mitől más, mitől több a német vendéglátás. Bár élvezte a világlátást, hazai pályában gondolkodott, így – míg Németországban tanult, dolgozott, addig – Dunaharasztiban már építette a műhelyét. Az üzlet azonban többet kívánt, mint hitte, ezért elfogadott egy Santiago de Chilébe szóló felkérést. A chileiek neki köszönhetően ismerkedhettek meg a Torta Húngara-val, azaz a dobos torta chilei viszonyokra szabott változatával. A hazatértét követően újra a Pataki cukrászda csapatát erősítette, majd belevágott a Karl cukrászdába, ahol természetes alapanyagokból, kényelmi termékek használata nélkül készíti  különféle süteményeit, s idén végre egy régi álmát is valóra váltotta, s megnyitotta dunaharaszti Karl Fagylaltpalotáját, ahol végre annyiféle fagylaltot árulhat, amennyit csak szeretne.

Forrás: Vendég & Hotel


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?