hirdetés

Megnyitotta első budapesti szállodáját az olasz B&B szállodalánc

Okosfunkciókkal szerelték fel az irodaépületből átalakított hotelt a Petőfi híd pesti lábánál.

hirdetés

Üzleti és szabadidős utazók a célcsoportja annak a hajdani Angyal Irodaház Dunára néző, kiváló panorámájú épületnek, amely ezentúl - jelentősen átépítve - impozáns városi szállodaként működik tovább. A 214 szobás szállodát számtalan okosfunkcióval szerelték fel: annak teljes területén szupergyors WiFi áll rendelkezésre, minden szobában chromecast Smart TV-k találhatók és a vállalat filozófiájával összhangban négy elektromosautó-töltőállomást is kialakítottak a garázsban. Az 1989-ben alapított B&B Hotels Európa harmadik legnagyobb economy hotellánca, amely több mint 580 szállodát üzemeltet 14 különböző országban.

 

Szinte az utolsó porcikájáig lebontották és átalakították

A Duna partján, a Petőfi híd közvetlen szomszédságában, tökéletes városi lokációval rendelkező ház a Gellért-hegyre nyíló panorámás kilátással nyitott meg, B&B Hotel Budapest City néven, amely a B&B hotellánc első magyarországi szállodája. Az épület szinte teljes átalakításon esett át, és így része a környék felújítási projektjének.

Valerio Duchini, a cég olasz, szlovén és magyar piacért felelős elnöke és vezérigazgatója a keddi ünnepélyes megnyitó alkalmával arról beszélt, céljuk, hogy olyan innovatív szállodaszolgátatást nyújtsanak az üzleti és magáncélú vendégeik számára egyaránt, amely ötvözi a modern dizjánt, a vonzó árakat és a magas színvonalú szolgáltatásokat.

"Büszkék vagyunk rá, hogy megnyitottuk az első B&B Hotelt Budapesten, megerősítve ezzel terjeszkedési és fejlesztési tervünket, amit világszerte hajtunk végre. Budapest olyan stratégiai állomás számunkra, amely köszönhetően kiváló történelmi, kulturális, gasztronómiai és termálvízi örökségének népszerű turisztikai úticél. Üzleti látogatásra érkező utasaink számára pedig hatékony, intelligens és avantgárd szolgáltatásokat nyújtunk, mindezt a legjobb árakon kizárólag a hotelbb.com oldalon", mondta Valerio Duchini.

A Wing szerepe az építkezésben

A B&B Hotels Italia a Wing Zrt-re, Magyarország legnagyobb ingatlanfejlesztő csoportjára támaszkodott az új B&B Hotel Budapest City fejlesztésében.

„Magyarország egyik legnagyobb ingatlanvállalkozásaként célunk, hogy az általunk fejlesztett épületekkel értéket teremtünk a nemzetgazdaság számára. Egyúttal küldetésünk a Budapest arculatát meghatározó építészeti örökség megőrzése, és új, gazdasági- és közösségi szempontból egyaránt hasznos funkcióval való megtöltése.  Célunk, hogy magas minőségű, értékálló és funkcionális hoteleket hozzunk létre, amelyek hozzájárulnak Magyarország turizmusának felvirágoztatásához. Ezen törekvésünket jól szemlélteti a most átadott első magyarországi B&B Hotels szálloda, a kiváló lokációjú B&B Hotels Budapest City, amelyre úgy gondolom, mindannyian büszkék lehetünk”, mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója magyarul a megnyitón.

Panorámás rooftop terasz, saját shop és fitneszterem 

A B&B Hotels Budapest City okoshotelként nyitja meg kapuit és számos szolgáltatást kínál vendégeinek. A sportszeretők edzhetnek a hotel privát fitnesztermében, míg a rooftop terasz bámulatos panorámát nyújt az egész városra, bárja pedig különleges koktélokkal teszi üdítővé az itt töltött időt.

Ébredés után a vendégek élvezhetik az all you can eat büféreggelit, az ajánlatot a gazdag italkínálat teszi teljessé.

A recepcióhoz közeli lobbiban shopot alakítottak ki, ahol friss üdítőitalok, édességek, sós harapnivalók, szépségápolási termékek és céges logós ajándéktárgyak kaphatók.

Az üzleti útra érkezőknek lehetőségük van meetingek, tréningek és továbbképzések szervezésére is a szálloda húsz fős konferenciaszobáiban.

A szálloda tervezésekor gondosan ügyeltek arra is, hogy színes, vidám, fiatalos légkört teremtsenek. A lobbiban egy egyedi 3D unikornis és egy csodálatos kandalló fogadja a vendégeket. A szobákban modern Budapest-grafikákat helyeztek el, a szőnyegen pedig Budapest térképe jelenik meg művészileg ábrázolva.

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: B&B Hotel / Turizmus Online, Fotók: B&B Hotel Budapest City)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk