hirdetés
hirdetés

Mégsem lesz fürdő Óbecsén

Az óbecsei önkormányzat és a beruházó, az Aquaprofit Zrt. közötti szerződés szeptember 30-ával érvényét vesztette, mivel a budapesti cég nem biztosította a beruházáshoz szükséges pénzt, írja a Magyar Szó.

hirdetés

"Gyógyfürdő márpedig nem lesz" - jelentette be a lap szerint Budislav Medurić volt alpolgármester, ebben a ciklusban ellenzéki demokrata párti képviselő az óbecsei kkt legutóbbi ülésén.

Udud Péter, az Aquaprofit vezérigazgatója a lap megkeresésére így válaszolt: „a nevezett megállapodás, azaz a Vegyesvállalati és Részvénytulajdonosi Megállapodás nem került aláírásra, így a benne megjelölt határidő nem járt kötelezettségvállalással egyik fél oldaláról sem. A 2011. december 7-én aláírt dokumentum a társaság Alapító Okirata volt, ami a mai napig nem került benyújtásra, bejegyzésre a cégbíróságon.A beruházás pénzügyi forrásai közül a magyar kormány által nyújtandó vissza nem térítendő állami támogatás előreláthatóan nem áll majd rendelkezésre. Ennek hiányában az Aquaprofit Zrt. nem tudja megkezdeni a beruházást.”

A lap írása szerint a szándéknyilatkozat tavaly márciusi aláírása után rövidesen megkezdődött a furat kiépítése, amelyre a Tartományi Nagyberuházási Alap ígért 44 millió dinárt. A furat tavaly májusban elkészült, a kivitelező azonban azóta sem kapta meg érte a pénzt. Az összeg a kamatokkal együtt ma már 51 millió dinárt tesz ki – ennyi állítólag összesen nincs az alap kasszájában. Ha az alap nem utal, a tartozás költségét az önkormányzatnak kell állnia. Tavaly júniusban írták ki először, októberben másodszor a közbeszerzési pályázatot a stratégiai partner kiválasztására. Erre egyedül az Aquaprofit nyújtott be ajánlatot.

Decemberben megszületik a VitalSpa nevű vegyes vállalat alapító okirata. Februárban a kkt áldását adja arra a szerződésre, amelynek tervezetéért az önkormányzat közel 6,6 millió dinárt fizet ki ügyvédeknek. A tervezet szerint két év alatt megépül az objektum, és üzemelésének első három évében az esetleges veszteségek kizárólag a beruházót terhelik. Aláírások azonban csak a májusi választásokra kihelyezett, a leendő gyógyfürdőt ünneplő billboardokra kerülnek fel, a szerződést már senki nem írja alá. A projektum eddig legalább hatvanmillió dinárjába került az adófizetőknek, írja a Magyar Szó. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk