hirdetés
hirdetés

Megújult arculat és program a művészeti fesztiválon

23. alkalommal, de eddig sose látott összeállításban október 3-án indul a 17 napos Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál: 47 helyszínen közel 250 program várja az érdeklődőket.

hirdetés

A komoly- és könnyűzene mellett jazz, tánc, kortárs zene és opera, színház és újcirkusz, képzőművészet, divat, irodalmi előadások és fotókiállítás színesíti a palettát.

Balogh Zoltán, az Emberi Erőforrások miniszterének köszöntőjéből megtudhattuk, hogy a kormány megtízszerezte a korábbi támogatását (610 millió Ft.). Ezzel is jelezve, hogy az összefogáson alapuló művészeti nagyrendezvényeket jó példának tartja, melyek hozzájárulnak Budapest izgalmas, modern kulturális imázsának kialakításához.

Forrás: cafebudapestfest.hu
Forrás: cafebudapestfest.hu


Tarlós István főpolgármester kiemelte, a MÜPA, a BFTK (Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ) szakmai együttműködésében kialakított programok bonyolítása a főváros kulturális helyszínein történik: a hangverseny- és színháztermek mellett többek között az A38, a Budapest Jazz Club, a Trafó, a MÜPA-nál felállítandó CAFe sátor, a romkocsmák, a Bálna és a Várkert Bazár is szerepet kaptak. Ezen felül Budapest utcáin 84 ingyenes produkció is zajlik majd városszerte.

A rendezvénysorozat népszerűsítéséhez a Magyar Turizmus Zrt. és az MTVA is társult. Az Art Market Budapest, a 11. Design Hét Budapest, az Armel Operaverseny és Fesztivál, a Central European Fashion Days /Gombold újra is bekapcsolódott a CAFe (Contemporary Arts Festival) programjába.

A fesztivál teljes programja a www.cafebudapestfest.hu oldalon érhető el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai