hirdetés

Megvan a 2020-as Bocuse d'Or hústémája!

Fontos információ lett nyilvános a napokban a Bocuse d’Or 2020-as európai válogatójával kapcsolatban: a húsétel alapanyaga a fürj. Erre reagálva a Magyar Bocuse d’Or Akadémia ma megváltoztatta a február 5-i hazai döntő szabályait is - értesült a Magyar Konyha.

hirdetés

Alapanyag: 7 db fürj, májjal és szívvel együtt, 2 db kacsamáj.

A fürjeket egészben kell felhasználni, és ki kell csontozni (főzés előtt vagy után).

Az elkészítés módját a versenyzők szabadon dönthetik el.

A pecsenyéstálon való bemutatás során az elkészült fürjeknek felismerhetőnek kell lenniük (fél vagy egész fürj formájában).

Tálalás során a tálról a tányérok mindegyikére egy fél fürjnek és három köretnek kell kerülnie, kaviár és szarvasgomba használata tilos.

Köretek: egy köretnek fürjtojással kell készülnie, két köret pedig csak zöldségeket és magokat, gabonákat tartalmazhat a témához.

Két szósz vagy mártás kötelező.

A plusz felhasználandó alapanyag a vörösbor: Sebestyén – Iván-völgyi Bikavér 2017 (Szekszárd) vagy St. Andrea - Hangács Bikavér 2017 (Eger)

(forrás: Magyar Konyha)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk