hirdetés
hirdetés

Válságbiztos megoldások Hochschober-módra

Mezítláb az erdőben

Ausztria legnagyobb kiterjedésű, egybefüggő cirbolyafenyő erdőjének mélyén, 1763 méter magasan, a Turracher csúcson Karintia, egyben Ausztria egyik legfelkapottabb szállodája. Bizonyítja ezt éves töltöttsége, hiszen 90 százalék feletti számokat produkálnak a 100 szobával, 100 alkalmazottal üzemelő házban immár folyamatosan több esztendeje.

hirdetés

Azaz válság ide vagy oda, a Hochschobert minden évben ugyanannyian keresik fel. Azonban van a magas töltöttségi mutatóknak egy logikus magyarázata: nemcsak színvonalukból, minőségükből nem engednek, hanem minden évben télen-nyáron újítanak is, mindig valami olyasmit kitalálva, amit másutt nem talál meg a vendég. E vendégcsalogató különlegességekből szemezgettünk most – főként a nyári ajánlatokra koncentrálva.

Vízbe hajított mobil, törökfürdő

A Hotel Hochschoberben a megérkezőnek azonnal feltűnik a bejáratnál a vízzel teli hatalmas üvegváza, ahol a víz mélyén, a kövek és virágok közé hajítva mobiltelefonok hevernek, mintegy jelezve, itt ezekre nem lesz szükség. A hotelt Karin Leeb és a férje vezeti. Korábban Karin édesapja, Peter Leeb volt az, aki körbejárva az egész világot, ahol látott valami neki tetszőt, vagy hazavitte, vagy felépítette annak pontos mását. Így került török építők segítségével autentikus török fürdő, azaz hamam az Alpok kellős közepébe. Ahová mindenki kizárólag pestemal-ban, azaz színes török kendőben és fapapucsban léphet be. A fürdés szertartása a meleg és a hideg víz találkozásáról szól, a jellegzetes török mosdatásokat pedig törökök végzik.

Teaceremónia, családi kincsvadászat

A ház másik különlegessége a tóparton álló, négyemeletes Kína-torony, amely első pillanatra kissé meghökkentő, mert ugyan mit keres egy osztrák hegyek között egy csupa ciráda, ázsiai építmény?! Azonban közelebbről megvizsgálva kiderül, kizárólag eredeti kínai alapanyagokból emelték neves kínai építészek, tehát akár arra is jó, hogy a kínai építőművészetet csodálható anélkül, hogy a távoli Kínába kelljen utazni. A tetején, azaz a 9. emeleten (nekünk, unalmas európaiaknak ez a 4. emeletnek felel meg) trónol a „Szép teaház a hegyen” elnevezésű klasszikus kínai teázó, ahol délutánonként - a hotel vendégeinek ingyenesen - a több ezer éves kínai teaceremóniát tanítják. Annyira különleges ez az oktatás, hogy sokszor kínai vendégek is jelentkeznek rá, mert már ők sem ismerik őseik igazi tea-ceremóniáját.

Nyáron persze a vendégeket elsősorban nem a benti, hanem inkább a kinti programok érdeklik, főleg ha olyat választhatnak, ami nincs máshol: kincskeresésnek hívják. A környék cirbolyaerdeiben megbúvó hüttéket, vagy árnyas padokat kell felfedezni, ahol a fenyő alatt vagy a hütte mellett kizárólag a Hochschober szobáinak kulcsával nyíló ital-ládika rejtőzik, benne hűsítővel, jéghideg sörrel – kinek kedve, igénye szerint. (Télen forró teára és grogra cserélik át a ládika ajándékát.)

Ötujjas cipő, séta a virágtengeren át

Az idei nyár legjobb szórakozása a Hochschober legújabb ajánlata: mezítláb barangolni a tájban. Európában egyedüliként készíttettek olyan speciális ötlábujjas cipőket (ezek a szálloda vendégeinek természetesen szintén szabadon használhatók), amelyben járni pont olyan érzés, mintha valaki a természetben mezítláb barangolna – vagyis ennél egészségesebb gyalogtúra nem is létezik. Speciális térképet is lehet kérni a recepción, amellyel „5 ujjas cipő” túrát lehet tenni egyénileg vagy vezetve – völgyeken, mezőkön, virágtengeren át.

 

Nyári ajánlat a Turizmus Trend családos olvasóinak

Az ajánlat érvényessége: 2010. július 11- szeptember 12-ig Akciós ár/félpanzióval: 3 napos csomagár felnőtteknek: 498,00 Euro, gyerekeknek/nap: 3-6 éves 56,50 Euro; 6-10 éves 62,00 Euro; 10-14 éves 72,50 Euro A csomag tartalma: vándorutak, kirándulás, parasztudvar-látogatás, barkácsolás, különféle játékok és horgászat gyerekeknek, valamint úszó és sziklamászó kurzusok.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk