Mondja, csinálja, mind elfogy

A beszédes halszakács, Tischler Petra volt a budaörsi Séfműhely novemberi vendégséfje.

Több éve szervezi Séfműhely elnevezésű szakmai programját a budaörsi nagykonyhai berendezések beszállítója, a Coninvest, de amióta világ a világ, nem volt még náluk női séf a professzionális konyhán, és olyan szakács sem, aki ennyi idő alatt, szinte seperc leforgása alatt elkészítette, tálalta négy fogásból álló menüsorát, miközben egyfolytában magyarázta, miből, hogyan, mit készít és miért.

Petra igazi világjáró különben, sportoló, üzletasszony, és persze elsősorban séf, aki nem mellesleg a szintén budaörsi Fishmarket értékesítési vezetője. Dolgozott korábban a Nobu Budapest, majd a londoni Arts Club, a híres One Eleven Kitchen és a londoni Nobu konyháján, és Budapesten, a Costes Downtown-ban, mindenütt halas pályán. Petra különben egyik szereplője volt egy éve megjelent, nagysikerű "30 szakács 30 alatt" című kiadványunkban.

Ő a magyar halkirálynő, kizárólag halakkal foglalkozik, bár, vallotta be a menü készítése közben, azért számára is akad e témában kihívás. Ilyen az édesvízi halak területe, amellyel már ismerkedik, de, mint mondta, kizárólag akasztói ponttyal dolgozik, mert azt tartja idehaza a legmegbízhatóbb minőségűnek.

Menüsorában elsőként friss tonhal tatárt készített franciás stílusban, ehető virágokkal, articsókával. Majd vegyes tenger gyümölcsei tál következett – isteni könnyű, citromos, egyszerre friss és savanyú ízekkel. Ezt követően a lencsék királynőjét, francia puy lencsét vetette be, ami mellé krémes répapürét készített, hozzá frissen, médiumra sütött lazacot tálalt, amelyet három fázisban készített elő (cukros, vizes száraz pác, utána olajos pác következett, szuvidolás, és kéreg készült a tetején) A főétel tetejére paszternákcsipsz került – kenyér helyett tökéletes ötletként. A menüsort csokis, tápiókás, citromos ízvilágú desszert zárta (citromkrém alappal, a tészta lisztmentes alapanyagból sült), amelyhez tökéletesen illett a tápiókagyöngy, Petra desszertje látványra is emlékezetes maradt.

Forrás: Vendég & Hotel


Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.