hirdetés
hirdetés

''Namégegyszer'': Fesztiválturizmus

Az alábbi kedvcsináló sorokkal olvasóinkat is várjuk a 2016. október 7-én rendezendő szakmai könyvbemutatóra, mely során újabb betekintést nyerhetnek a fesztiválok világába mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. A Fesztiválturizmus című szakkönyv a fesztivál és a turizmus kölcsönhatását vizsgálja: kitérve többek között a kínálati-keresleti piacokra, a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásokra, vagy akár a szervezési szempontokra. A kötet a 2014-ben megjelent kulturális turizmus témájú könyv folytatásaként kerül hamarosan az önök kezébe.

hirdetés

Néhány szó ízelítőül a tartalomjegyzékből: szinergiák, fenntarthatóság, fesztiválmarketing, kultúrafogyasztás és turisztikai mobilitás. Körképet adva a fesztiválokról, a kötet gyakorlatból szemezgetett példáin keresztül foglalkozik a zenei, a művészeti, a folklór-, a gasztro- és borfesztiválokkal éppúgy, mint a hagyományőrzésre építő vígasságokkal és karneválokkal. Az egyre tudatosabb és zöldebb Sziget mellett nem maradhatott ki Eszterháza vagy Alsómocsolád sem, sőt fejezetei magukkal ragadják az olvasót Kárpátaljára, majd Észak-Itáliába, meg sem állva egészen Kongóig. És akkor nem beszéltünk még a szezonális téli vagy nyári programokról – de tegye meg mindezt helyettünk e nívós gyűjtemény. Ha mindez mégsem bizonyulna elegendőnek, vagy éppen a bő merítés miatt lankadna figyelmünk, megismerhetjük az anti-fesztivállá válás folyamatát is.

A könyv mindazoknak szól, akik átfogó és rendszerszerű képet szeretnének kapni a fesztiválok piacáról, ezért elsősorban kulturális és turisztikai szakembereknek, fesztiválszervezőknek, önkormányzatoknak és desztinációmenedzsereknek ajánljuk, illetve a téma iránt érdeklődő azon szakembereknek, akik új szemléletet keresnek, vagy ötleteket gyűjtenek jövőbeli fejlesztéseikhez. A gyönyörű kiállítású könyv a felsőoktatás terén is minden bizonnyal hasznos forrása lesz a tananyagfejlesztésnek: elsősorban turizmus és vendéglátás, művelődésszervezés, kulturális menedzsment és rendezvényszervezés szakokon és szakirányokon forgatják majd.

Szerkesztői a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói: Jászberényi Melinda egyetemi docens, Ásványi Katalin és Zátori Anita egyetemi adjunktusok. Az elméleti fejezetek szerzői között megtaláljuk más felsőoktatási intézmények oktatóit is. Így például Melanie Smith, a Budapest Metropolitan Egyetem docense, Várhelyi Tamás, az Eszterházy Károly egyetem főiskolai tanára vagy Hans Wessblad, a Linnaeus University (Kalmar, Svédország) egyetemi docense. Az esettanulmányok szerzői ismert fesztiválszervezők, mint például Lobenwein Norbert (Sziget Fesztivál), turisztikai szakújságírók, mint Kiss Róbert Richárd, turisztikai szakértők, mint Bódis Gábor és Horváth Endre.

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelenő könyv szakmai bemutatójára tehát október 7-én, 14 órakor kerül sor a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahová a szerzők mellett a turizmus szakmai képviselői is meghívást kaptak.

A könyv október 7-i bemutatójára ide kattintva lehet jelentkezni szeptember 25-ig.

A könyvet a Turizmus Online webshopján keresztül is megrendelheti, ehhez kattintson ide!

Bódis Gábor, Hungary NEXT Tourism Destination Marketing
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk