Népszerű volt Kajla

Gyerekek tízezrei indultak útnak családjukkal idén nyáron azért, hogy Kajlát, a kíváncsi kiskutyát követve felfedezzék Magyarországot. A Magyar Turisztikai Ügynökség által útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot, minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben.

 A gyerekek a Kajla útlevelükbe 200 ezer pecsétet gyűjtöttek össze, 50 ezer ingyenesen feladható képeslapot kaptak, és több mint 100 ezren utaztak vasúton díjmentesen Kajla jeggyel. A nyár véget ért ugyan, de a kíváncsi vizslakölyök az iskolába is elkíséri a gyerekeket, a jövőben pedig újabb kedvezményekkel invitál majd az ország további felfedezésére.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére idén júniusban nagyszabású országos edukatív és belföldi turizmust ösztönző kampány indult, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek Kajlát, a kíváncsi magyar vizslakölyköt követve játékos módon, virtuálisan és személyesen is felfedezhették Magyarország egyedülálló természeti csodáit és épített örökségét. A kampány során soha nem látott összefogás jött létre a közös cél érdekében – a „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű akcióhoz partnerként csatlakozott többek között a MÁV, a Magyar Posta, a Magyar Turisztikai Szövetség, a MAHART és a BAHART, az Oktatási Hivatal és a SPAR Magyarország is.

A gyerekek 370 helyen szerezhettek pecséteket nyári utazásaik során különböző magyarországi látnivalóknál, amelyeket Kajla Útlevél pecsétgyűjtő kiskönyvükben gyűjthettek. Augusztus végéig 200 ezer pecsét került a Kajla útlevelekbe, amelyeket érdemes megtartani, hiszen az iskola kezdetekor a legszebb és legkreatívabb útlevelek további ajándékokat érhetnek.  A gyerekek ugyanis a saját „turisztikai okmányukat" kreatív módon, saját kezűleg tudták személyre szabni, az iskolákban pedig szeptember hónapban osztályonként szavazzák meg a diákok a három legszebb, legkreatívabb útlevelet, ezeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Kajla meglepetéssel jutalmazza majd. 

Az utazás megkönnyítését elősegítve júliustól a Kajla Útlevéllel az alsó tagozatos diákok ingyen, kísérőik pedig kedvezményesen utazhattak a MÁV és a GYSEV vonalain, illetve a MAHART és a BAHART egyes járatain. Július 1-től augusztus 31-ig a vasúton összesen több mint 100.000 ingyenes Kajla jeggyel 10.000.000 utaskilométert tettek meg a családok, a MAHART és BAHART hajójáratain pedig 6100 ingyenes Kajla utazást tettek a gyermekek a Dunán és a Balatonon.

 A Magyar Posta is hozzájárult ahhoz, hogy minél gazdagabb élményekkel járjon a hazai utazás, a kampány ideje alatt ugyanis összesen 50.000 ingyenesen feladható Kajla képeslapot kaptak a gyerekek a pecsételő pontokon (hazai látnivalóknál, illetve a Tourinform irodákban), amelyeket a Magyar Posta országosan díjmentesen kézbesített.

 Illeszkedve a 21. századi felhasználói igényekhez, Kajlát digitális módon, játékos grafikai köntösben, egy mobilapplikáció segítségével is nyomon lehetett követni. Az applikációt használó gyerekek megyénként 2-2 nevezetességet ismerhettek meg készségfejlesztő és ismeretterjesztő játékokon, videókon keresztül. A „Hol vagy, Kajla?” mobilapplikáció közel 80.000 játékletöltést és megnyitást generált, 3.000.000 játékmenettel.

A SPAR és INTERSPAR áruházakban értékesített, Magyarország épített és természeti kincseit bemutató Kajla albumok nagy népszerűségnek örvendtek, a matricák pedig rengeteg diákhoz eljutottak. Közel 50.000 matricagyűjtő album és 10.000.000 matrica került a gyerekekhez, melyek hozzájárultak, hogy a gyermekek jobban megismerjék hazánk csodáit, és útnak indítsa a családokat belföldön a magyar tájak és nevezetességek felfedezésére. A matricacsomagokban további félmillió SPAR kedvezménykupon került a családokhoz (10%, 20% és 500 Ft-os kedvezmény kuponok).

Augusztusban a SPAR mellett egy másik áruházlánc, az AUCHAN is csatlakozott Kajla programhoz. Közreműködésükkel 400.000 db alsó tagozatos Kajla füzet lelt kedvező áron gazdára az iskolakezdésre készülő családoknál, borítójukon kiemelt hazai látványosságokkal.

Június hónapban két hétvégén keresztül várta Kajla sátor játékokkal és ajándékokkal a diákokat a Gyerekszigeten, a sport és autó rajongó gyermekeknek pedig külön is kedveskedtek a program során. A Hungaroring ROLEX FORMULA 1 Magyar Nagydíj alatt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének közreműködésével ugyanis a pénteki szabadedzésen több mint 55 család több mint 250 tagja vehetett részt ingyenesen Kajla útlevéllel. Emellett számos turisztikai szolgáltató és partner hozzájárulása révén országszerte összesen 200 helyen várta Kajla kedvezmény különböző gyerekprogramokon, vendéglátóhelyeken, fürdőkben a gyerekeket.

Azért, hogy az új elsősök se maradjanak ki a programból, idén ősszel hozzájuk is eljuttatja a Magyar Turisztikai Szövetség Kajla útlevelüket. Kajlával pedig a gyerekek legközelebb decemberben, a téli szünetben találkozhatnak újra, hogy még alaposabban felfedezzék Magyarországot és tovább gyűjtögessék a pecséteket.


Egyetlen lapszám erejéig ismét olvasható a Pesti Est

Egyetlen lapszám erejéig ismét olvasható a Pesti Est 

A lap egy egész generáció számára jelentett első számú tájékozódási forrást, a lapszámot az eredeti szerkesztőség tagjai készítik.
Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.