hirdetés
hirdetés

Népszerű volt Kajla

Gyerekek tízezrei indultak útnak családjukkal idén nyáron azért, hogy Kajlát, a kíváncsi kiskutyát követve felfedezzék Magyarországot. A Magyar Turisztikai Ügynökség által útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot, minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben.

hirdetés

 A gyerekek a Kajla útlevelükbe 200 ezer pecsétet gyűjtöttek össze, 50 ezer ingyenesen feladható képeslapot kaptak, és több mint 100 ezren utaztak vasúton díjmentesen Kajla jeggyel. A nyár véget ért ugyan, de a kíváncsi vizslakölyök az iskolába is elkíséri a gyerekeket, a jövőben pedig újabb kedvezményekkel invitál majd az ország további felfedezésére.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére idén júniusban nagyszabású országos edukatív és belföldi turizmust ösztönző kampány indult, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek Kajlát, a kíváncsi magyar vizslakölyköt követve játékos módon, virtuálisan és személyesen is felfedezhették Magyarország egyedülálló természeti csodáit és épített örökségét. A kampány során soha nem látott összefogás jött létre a közös cél érdekében – a „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű akcióhoz partnerként csatlakozott többek között a MÁV, a Magyar Posta, a Magyar Turisztikai Szövetség, a MAHART és a BAHART, az Oktatási Hivatal és a SPAR Magyarország is.

A gyerekek 370 helyen szerezhettek pecséteket nyári utazásaik során különböző magyarországi látnivalóknál, amelyeket Kajla Útlevél pecsétgyűjtő kiskönyvükben gyűjthettek. Augusztus végéig 200 ezer pecsét került a Kajla útlevelekbe, amelyeket érdemes megtartani, hiszen az iskola kezdetekor a legszebb és legkreatívabb útlevelek további ajándékokat érhetnek.  A gyerekek ugyanis a saját „turisztikai okmányukat" kreatív módon, saját kezűleg tudták személyre szabni, az iskolákban pedig szeptember hónapban osztályonként szavazzák meg a diákok a három legszebb, legkreatívabb útlevelet, ezeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Kajla meglepetéssel jutalmazza majd. 

Az utazás megkönnyítését elősegítve júliustól a Kajla Útlevéllel az alsó tagozatos diákok ingyen, kísérőik pedig kedvezményesen utazhattak a MÁV és a GYSEV vonalain, illetve a MAHART és a BAHART egyes járatain. Július 1-től augusztus 31-ig a vasúton összesen több mint 100.000 ingyenes Kajla jeggyel 10.000.000 utaskilométert tettek meg a családok, a MAHART és BAHART hajójáratain pedig 6100 ingyenes Kajla utazást tettek a gyermekek a Dunán és a Balatonon.

 A Magyar Posta is hozzájárult ahhoz, hogy minél gazdagabb élményekkel járjon a hazai utazás, a kampány ideje alatt ugyanis összesen 50.000 ingyenesen feladható Kajla képeslapot kaptak a gyerekek a pecsételő pontokon (hazai látnivalóknál, illetve a Tourinform irodákban), amelyeket a Magyar Posta országosan díjmentesen kézbesített.

 Illeszkedve a 21. századi felhasználói igényekhez, Kajlát digitális módon, játékos grafikai köntösben, egy mobilapplikáció segítségével is nyomon lehetett követni. Az applikációt használó gyerekek megyénként 2-2 nevezetességet ismerhettek meg készségfejlesztő és ismeretterjesztő játékokon, videókon keresztül. A „Hol vagy, Kajla?” mobilapplikáció közel 80.000 játékletöltést és megnyitást generált, 3.000.000 játékmenettel.

A SPAR és INTERSPAR áruházakban értékesített, Magyarország épített és természeti kincseit bemutató Kajla albumok nagy népszerűségnek örvendtek, a matricák pedig rengeteg diákhoz eljutottak. Közel 50.000 matricagyűjtő album és 10.000.000 matrica került a gyerekekhez, melyek hozzájárultak, hogy a gyermekek jobban megismerjék hazánk csodáit, és útnak indítsa a családokat belföldön a magyar tájak és nevezetességek felfedezésére. A matricacsomagokban további félmillió SPAR kedvezménykupon került a családokhoz (10%, 20% és 500 Ft-os kedvezmény kuponok).

Augusztusban a SPAR mellett egy másik áruházlánc, az AUCHAN is csatlakozott Kajla programhoz. Közreműködésükkel 400.000 db alsó tagozatos Kajla füzet lelt kedvező áron gazdára az iskolakezdésre készülő családoknál, borítójukon kiemelt hazai látványosságokkal.

Június hónapban két hétvégén keresztül várta Kajla sátor játékokkal és ajándékokkal a diákokat a Gyerekszigeten, a sport és autó rajongó gyermekeknek pedig külön is kedveskedtek a program során. A Hungaroring ROLEX FORMULA 1 Magyar Nagydíj alatt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének közreműködésével ugyanis a pénteki szabadedzésen több mint 55 család több mint 250 tagja vehetett részt ingyenesen Kajla útlevéllel. Emellett számos turisztikai szolgáltató és partner hozzájárulása révén országszerte összesen 200 helyen várta Kajla kedvezmény különböző gyerekprogramokon, vendéglátóhelyeken, fürdőkben a gyerekeket.

Azért, hogy az új elsősök se maradjanak ki a programból, idén ősszel hozzájuk is eljuttatja a Magyar Turisztikai Szövetség Kajla útlevelüket. Kajlával pedig a gyerekek legközelebb decemberben, a téli szünetben találkozhatnak újra, hogy még alaposabban felfedezzék Magyarországot és tovább gyűjtögessék a pecséteket.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk