hirdetés

Szétzúzták az ONYX-ot

 Az eddigi formájában már senki sem találkozhat majd a magyar séffel itthon elsőként Michelin-csillagot szerzett étteremmel. A diningguide.hu értesülései szerint néhány hét múlva videóban mutatja meg Onyx: a Gerbeaud-csoport két tulajdonosnője, Niszkács Anna és édesanyja, Pintér Katalin kis feketében és kiskosztümben tűsarkú cipőben zúzták szét az elegáns éttereim falait, üvegvitrineit, padlóját és tapétáit.

hirdetés

Az éttermek világszerte bajban vannak a pandémia miatt. A legmagasabb színvonalúakat különösen nehéz helyzetbe hozta a koronavírus: az az élmény, amelyet ők nyújtanak, nem igazán bedobozolható és zacskókban a lakásküszöbön a kedves vendégnek átadhathó.

forrás: az ONYX facebook oldalára feltöltött kép a márciusi bezáráskor

Az ország – és éveken át az egész közép-európai régió – egyetlen két Michelin-csillagos étterme márciusban bezárt. Ugyanebben a hónapban a fiatal konyhafőnök, a Dining Guide 2020-as Év Séfjének választott Mészáros Ádám távozott az Onyxból. A járvány miatt szunnyadó fine dining étterem nem kezdett kiszállításba, konyhája voltaképpen gazdátlan maradt. Ami pedig most, október végén történt, arra valószínűleg kevesen számítottak: az étterem az eddig ismert a formájában örökre búcsúzik.

forrás: az ONYX facebook oldalára 2019-ben feltöltött kép

"Mi akkor szeretnénk újranyitni az Onyx-szal, amikor nem kell ilyen kompromisszumokat kötnünk." - nyilatkozta májusban  Niszkács Anna a járványügyi intézkedések éttermekre vonatkozó korlátozásairól. A további tervekről akkor elmondta: "mi új trendet szeretnénk diktálni, és nem egy emberre, hanem a közösségünkre építeni az Onyxot. Az egész csapatunk megérdemli, hogy megkapja a kellő figyelmet és tiszteletet, nem csak egyetlen név."

forrás: ONYX facebook oldala, 2016

"Tizenhárom fantasztikus év után, idén márciusban be kellett zárnunk Magyarország egyetlen két Michelin csillagos éttermét, az ONYX-ot.Most azonban, hét hónap elteltével újra bekapcsoljuk a sütőket, felkapcsoljuk a lámpákat és kinyitjuk az ajtókat egy különleges vacsora erejéig, mellyel lezárunk egy sikeres időszakot és belevágunk valami egészen újba. Az Utolsó Vacsora a kezdet, az ONYX METAMORFÓZIS a folytatás." -olvashatró az étterem honlapján.

Túl az Utolsó Vacsorán

Az Utolsó vacsora megrendezése a jelen járványügyi korlátozások között úgy volt lehetséges, hogy az esemény egy forgatás volt, annak minden engedélyével és kellékével együtt. A helyszínen koronavírus-gyorstesztet készítettek az összes megjelent számára, aki az Onyxban tartózkodott, a személyzettől a stábtagokon át a vendégekig. Az erről készült felvételeket a következő hetekben teszi közzé az étterem.

 

forrás: diningguide.hu

Változás

Ahogy az a rombolásból is sejthető volt, a tulajdonosok teljesen új, formabontó, a bevett piaci működéstől eltérő koncepcióban gondolkoznak. Teljes egészében szakítanak a francia típusú, klasszikus intézményi és konyhai hierarchiával. Csapatban alkotnak, és ehhez a továbbiakban is tartják magukat. Egy tizenegy főt számláló teamben hozzák meg a döntéseket, kérdéses szituációkban szavaznak, és ilyen módon is fejlesztenek. A továbbiakban tehát nem egy séf kezében összpontosítják a konyha vezetését, hanem legalább négyen intézik majd a legfontosabbakat, és ahogy az most is elhangzott, a kortárs képzőművészet és a tudomány progresszív gasztronómiai metszeteként egy élményműhelyben gondolkodnak.

A dolgozók pedig nem tipikus vendéglátós kilátásokkal állnak majd munkába: a cél egy családbarát munkahely létrehozása, ami fenntarthatóan működik.

 

 

(forrás: Dining Guide)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai