hirdetés

Palágyi Eszter a Balatonnál folytatja

A nyitásra váró Matild Palace executive chef pozíciójából Szigligetre igazolt a Michelin csillagos Costes egykori séfje.

hirdetés

Miután 2019-ben szögre akasztotta a Costes séfkabátját, a Bocuse d’Or Hungary séfversenyre készült a Matild Palace executive chef pozíciójából. Másfél évet töltött ebben a munkakörben a török tulajdonban lévő Matild Palace-ban, ami a vírus miatt még nem tudott vendégeket fogadni. Most viszont megnyílt egy új ajtó - derül ki a Dining Guide interjújából, amelyet a topséffel készített.

A Szigliget Várudvarban egy több egységből álló központot alakítanak ki erős kulturális résszel, szabadtéri koncertekkel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, tartozik hozzá majd egy food court (ételudvar – a szerk.),  és a Szigliget Várudvar Étterem – PE (azaz Palágyi Eszter), amely egy kúriaépületben és a teraszán kap helyet. Most elsősorban a szezonra fókuszálnak, hangulatos kerti környezettel, fedett és nyitott terasszal, kétszer 100-150 fős éttermi kapacitással. Heti hét napon át tartanak majd nyitva, reggeli-, ebéd- és vacsoralehetőségekkel. Ha megtehetik, már májusban nyitnak és a 2022-es terv már a négyévszakos nyitvatartás.

Palágyi Eszter egykori kollégákkal közösen dolgozik majd. "Nem fine dining, nem bisztró, nem comfort food… ezek mi leszünk, lent, Balatonon, a saját hangunkkal. Fontos, hogy szerintem vidéken le tudom majd szedni a fine dining fogalma körül lebegő sznobériát, a feszengést. Mindezt úgy, hogy ugyanolyan színvonalat tudok nyújtani, mint a fővárosban" - hangsúlyozza a szakember.
(forrás: Dining Guide)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai