Pénteken indul az Országos Étterem Hét

A tavaszi kényszerű kihagyás után október 1-jén megkezdődik az őszi Országos Étterem Hét. Mivel ez sorrendben a huszadik, jubileumi rendezvény, ezúttal hosszabb ideig, tíz napig tart.

A szervezők közleménye szerint ugyan az élelmiszerárak erősen növekedtek az utóbbi hónapokban, az Étterem Héten az árak a tavalyi szinten maradtak. A menüáraknál a vendégek a 3900 forintos "top", a 4900 forintos "prémium", vagy az 5900 forintos "exkluzív" árkategóriákban választhatnak menüsorokat. Mint hozzátették, az idei jubileumi évben egyes éttermek még szélesebb lehetőséget kínálnak vendégeiknek: szintén kedvező kiegészítő árért ritka vagy különleges alapanyagokból készült előételek és főételek is megkóstolhatók. Mintegy 100 hazai étterem vesz részt a programban, a vendégek ezúttal akár Michelin-ajánlással rendelkező étteremben is helyet foglalhatnak.

A kulináris esemény ajánlatai között szerepel például az egri bor és a lezser fine dining budapesti otthona, a St. Andrea Restaurant menüsora is. Az érdeklődők a www.etteremhet.hu weboldalon foglalhatnak asztalt az októberi dátumokra. A minőségi vendéglátás érdekében a helyek csak korlátozott számban elérhetők: az éttermek átlagosan óránként maximum 10-20 helyet tartanak fenn az Étterem Hét program keretében regisztrált vendégeknek, ezzel is biztosítva a biztonságos és kényelmes étkezést, a higiéniai és egészségügyi követelmények betartását - hangsúlyozzák a közleményben.

Forrás: MTI


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.