Pincefesztivál után Nyitott Pince Napok

Az elmúlt hétvégén igazi (bor)turisztikai kóstolóban lehetett részük azoknak, akik ellátogattak az Etyeki Pincefesztiválra.

A rendezvényre a Magyar Turizmus Zrt. hazánk valamennyi turisztikai régiójából hozott egy kis ízelítőt, kedvet csinálva a belföldi utazáshoz. Így fordulhatott elő, hogy a fesztivál népszerű helyszíne, a „Kecskegödör” a „Régiók terévé” alakult át, ahol a régiós sátrakban az MT Zrt. regionális marketingigazgatóságai mellett TDM szervezetek és régiós szolgáltatók segítettek az utazási döntések meghozatalában. Akik pedig még hezitáltak, hogy merre is induljanak majd az országban, azokat pincezenészek invitálták a színpadra a „Legyél Te is pincezenész!” mottó jegyében. Annak érdekében, hogy minél többen átélhessék a fergeteges pincehangulatot és megismerhessék a régiók szépségeit, az MT Zrt. „transzfert” biztosított a Régiók terére. A nemzeti turisztikai marketingszervezet logójával ellátott, ingyenesen közlekedő boriksák hatalmas népszerűségre tettek szert a borbarátok körében, mivel a turisztikai kiadványok és információk segítségével már út közben megkezdhették hazánk turisztikai kincseinek felfedezését.
A következő (bor)turisztikai kalandra sem kell már sokat várni: Pünkösd idején – 2012. május 26-28. között – országszerte 144 pince tárja szélesre kapuit, és kínál számos kedvezményt a Nyitott Pince Napok akció keretében. A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósuló akcióban részt vevő pincék listája és további részletek elérhetők a www.itthon.hu valamint a www.nyitottpince.hu oldalakon.


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.