hirdetés
hirdetés

Repülőtéri és turisztikai fejlesztések Szocsiban és a Krím félszigeten

Az oroszországi Szocsi és a Krím félszigeten található ukrán városok egyaránt komolyabb szerepet szeretnének kapni a jövőben a Fekete-tengeri turizmusban.

hirdetés

Szocsiban ehhez elengedhetetlen az Adler repülőtér jelentős fejlesztése. A nemzetközi repülőtéren már befejeződött a le- és felszálló pálya átalakítása, amellyel a hosszú távon közlekedő nagy repülőgépek leszállása is megoldottá vált. A világító berendezések és a madárriasztó automatika, valamint a meteorológiai észlelők felújítása. Ezzel lehetővé vált, hogy a korábbi 12 helyett 24 órán keresztül üzemeljen a létesítmény. A nyári turisztikai szezon kezdetén már felkészülten várják a 2014-es téli olimpiai játékokat is.

Szocsi új repülőtere
Szocsi új repülőtere

Fejlődő Krím

Mindez kapcsolódik a Krím félsziget komplett turisztikai fejlesztési koncepciójához is. A politikai vezetés több ezer szállodai ágyat tervez többek között a félsziget északi részén fekvő, viszonylag kevésbé ismert Jewpatoria városába.

Légi fejlesztést terveznek Szevasztopolban és Szinferopoban is. Az infrastrukturális fejlesztésekkel azt szeretnék elérni, hogy a jelenlegi éves 6 milliós turisztikai beutazás 2015-re legalább 20 millióra emelkedjék.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk