hirdetés

Ropogós csirkeszárnyak, lovagok nyula, polip tagine-nel

A Máltai Turisztikai Hivatal, az Heritage Malta ‘Taste History’ projektjével és a három máltai Michelin-csillagos étteremmel - UnderGrain, Noni és De Mondion - együttműködve elindította egész éven át tartó új kezdeményezését: Taste History Meets the Stars  (Kóstolj bele a történelembe és találkozz a csillagokkal) néven.

hirdetés

Az együttműködésnek köszönhetően számos olyan ételt kínálnak, amelyeknek történelmi kapcsolata van az egyes éttermekhez vagy azok helyéhez, valamint a helyszínen megismerhetők az adott ételek háttértörténete is. A receptek szezonálisan változnak.

Az első három „történelmileg megalapozott” étel a Papiri „Gentile Selection” ropogós csirkeszárnyakkal, parmezánnal, élesztővel és nyers király laskagombával, amelyet Vallettában, az Under Grain kínál, és amely a közeli domonkos-rendi zárda tésztafogyasztására utaló levéltári bizonyítékok alapján készült; a helyben vadászott nyúl kettőse az mdinai De Mondion első történelmi ajánlata, amely a lovagok idején szokásos környékbeli mezei nyúl vadászatra utal; és a Malefanti Pasta, polip tagine-nel pedig a Noni étlapját erősíti, amely Valletta alsó részének háromszáz éves sütési hagyományához kapcsolódik, ahol ez az étterem is található.

A máltai konyha kivételes hagyománya, hogy a világ minden tájáról származó ízek összeolvadnak benne. A három Michelin-csillagos étterem szakácsa lelkes támogatója az újszerű kezdeményezésnek.

Jonathan Brincat
Jonathan Brincat


Jonathan Brincat (Noni): „Ez a projekt lehetővé tette számomra, hogy újra megvizsgáljam ugyanazokat a módszereket, amelyeket őseink használtak. Nagyon izgalmas volt egy olyan ételt megalkotni, amelyet évszázadokkal ezelőtt ugyanazon a környéken, ahol ma éttermünk áll, felszolgáltak, persze egy modern csavarral, miközben tiszteletben tartjuk az étel lelkét."

Kevin Bonello
Kevin Bonello


Kevin Bonello (De Mondion): „A recept inspirációja akkor merült fel bennem, miután a Heritage Malta archívumából megismerhettem, hogy eleink a vadnyúlból készült ételt lassan főzték egy edényben bab, helyi zöldségek, fűszerek és sertészsír felhasználásával. A receptet ezen összetevők felhasználásával hoztam létre, és megbolondítottam egy tipikus máltai „Pastizz”-vell. ”

Victor Borg
Victor Borg


Victor Borg (UnderGrain): "Ez az étel összeköti múltunkat a jelennel, és újra összekapcsol bennünket a gyökereinkkel és történelmünkkel ... Ez egy dicsőséges tésztaétel, amely csiklandozza az ízlelőbimbókat és meglepetést okoz, amint elmélyedünk benne."

(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk