hirdetés
hirdetés

Megverték az arab sakkturistát a határrendészek

Az ügyészség bízik abban, hogy hamarosan lezárulhat az egyesült arab emírségekbeli sakkvezető ügyében folyó eljárás - közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére.

hirdetés

Az arab férfi azt állítja, szombatra virradóra rendőrök bántalmazták a Tisza-parti városban. Az ügyben bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a szegedi nyomozóügyészség ismeretlen elkövető ellen.

A szóvivő elmondta, hogy az ügyészek a szegedi traumatológiai klinikán befejezték a sértett, Szaúd Mohamed al-Marzúki meghallgatását. További három tanút is kikérdeztek: az eset során a férfi társaságában tartózkodó Szálim Abdur-Rahmánt, valamint két járókelőt, akik láthatták a történteket. Elkészültek a szakértői vélemények is, jelenleg ezeket elemzik – tudatta.

Az ügyben a nyomozóügyészség igazságügyi orvos- és műszaki szakértőt rendelt ki. Előbbi feladata volt eldönteni, hogy miként keletkezhettek Szaúd Mohamed al-Marzúki sérülései, a műszaki szakértő pedig összevetette a sérüléseket és a helyszínen rögzített más nyomokat. Szanka Ferenc korábban az MTI-nek elmondta, az ügyészség a rendelkezésre álló bizonyítékok vizsgálata után dönthet arról, hogy a három intézkedő rendőrt tanúként vagy terheltként hallgatják meg az eljárásban. A sakkvezető keddi kihallgatása előtt közölte, nem nyilatkozik megtámadásáról a magyar sajtónak. A kórház nem adhat felvilágosítást az állapotáról, de az arab ország The National című lapjának csütörtöki cikke szerint hamarosan elhagyhatja a klinikát. Az Abu-Dzabiban szerkesztett újság kedden arról számolt be, hogy az asztmás férfinak a bántalmazása során öt bordája tört el, a mellkasán és a hátán számos zúzódás keletkezett, és a verés közben rövid időre a légzése is leállt. Szaúd Mohamed Al-Marzúki a tizennyolc éves Szálim Abdur-Rahmánt kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra. A két arab férfi szombatra virradóra vacsora után sétált vissza a szállodába, amikor a cikk szerint idegenrendészek inzultálták őket, mivel a sakkozókat illegális bevándorlónak nézték. Az érintettek először azt hitték, rablótámadás áldozatai. Az idősebb férfit előbb fellökték az autóval, majd ütötték-rúgták; a fiatal sakkozónak közben sikerült elmenekülnie – áll a The National beszámolójában.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az újságcikkre reagálva közölte, a hatályos jogszabályok alapján a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban kizárólag az ügyészség adhat tájékoztatást. Szenti Szabolcs úgy fogalmazott, a sajtóban megjelent nyilatkozatokat akkor sem kommentálhatják, ha egyébként szívesen megtennék, mivel számos állításukat cáfolni tudnák. Hozzátette: a főkapitányság ugyanakkor cáfolhatja azt a The National cikkében megjelent állítást, hogy "a rendőrség már bocsánatot kért a történtekért, és elismerte, hogy a rendőrök hibáztak".

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk