hirdetés
hirdetés

Salzburgban az advent

A Kempinski Hotel Corvinusban ismerkedhettek meg a média képviselői Salzburg tartomány idegenforgalmi hivatalának téli ajánlataival.

hirdetés

Az osztrák turizmus a téli-nyári szezonban egyaránt jól teljesített, mondta el Igaly Szilvia, az Österreich Werbung budapesti képviseletének PR- és sajtófelelős munkatársa. „Bezzeg” szomszédunk 15. a világ ranglistáján, Ausztriában a turizmus igen fontos gazdasági tényező. Az elmúlt évben 22,6 milliárd euró bevétel származott a turizmusból, a keresőképes lakosság 9,9 százaléka dolgozik az ágazatban. Magyarország a küldő országok között a 11. helyen áll, és két év visszaesés után tavaly már visszaerősödött az Ausztriába irányuló forgalom. Az osztrák alpesi sí vidékeket a belföldi lakosság mellett elsősorban a németek, a hollandok, angolok, valamint Svájc és Lichtenstein lakói keresik fel szívesen. Hazánkfiait a zavartalan hóvarázs örömei mellett a „síelés plus” tökéletesen kidolgozott kínálata vonzza.

Primož Kompan, Salzburg tartomány idegenforgalmi hivatalának képviselője két magyar nyelvű kiadványt is hozott magával. Ez a figyelmesség megbecsülendő, hiszen a tartományban annyi vendégéjt regisztráltak 2011-ben, mint egész Görögországban!

Az osztrák turizmus 19,1 százaléka bonyolódik Salzburg tartományban, ahol minden negyedik munkahely a turizmushoz kötődik. 2011-ben 278 ezer vendégéjszakát töltöttek itt a magyarok. 22 sí régió 100 téli üdülőhelyén 560 modern sífelvonó várja a vendégeket. Szuper síkártya kapcsolja össze a 22 sírégió 2550 kilométernyi pályáit.

Biztosak lehetünk abban, hogy a kisgyerekektől a nyugdíjasokig minden korosztály számára kitaláltak valami vonzó ajánlatot. Éjjeli síelésre éppúgy van lehetőség, mint a sítúrázásra, a hó kerékpározásra, jégtekézésre, szánkózásra.

Újdonság, hogy okos telefonnal lehet síbérletet venni a Ski amadé területén. A mélyhó rajongói számára öt freeride régiót jelöltek ki.15 rusztikus, mesebeli, de a legmodernebb kényelmet nyújtó alpesi kunyhókból álló üdülőfalu található a Salzburg környéki hegyekben. Minden kisrégióban izgalmas szezonnyitót rendeznek, és a téli sportversenyek egymást érik. Aprés ski céljára termálfürdők, a helyi gasztronómia élvezésére hét ínyenctúra (Via Culinaria) 202 címe áll rendelkezésre. Az adventi időszakban több tucat, szebbnél-szebb, romantikus helyszínen tartanak karácsonyi vásárt, köztük Oberndorfban, a „Csendes éj” szülőföldjén is. Felelevenítették a téli népszokásokat is.

A Hochkönig Tourismus GmbH képviseletében Christina Scharfetter a 2941 méter magas Hockönig csúcs körül elterülő három település adottságait ismertette. Létrehozták a Királytúrát, a 32 kilométeres sípályát, mely öt csúcs érintésével 6700 szintkülönbséget foglal magában. Ez az első E-bike régió a világon, ingyenes WLAN segíti a kapcsolattartást a területen, az okos telefonokra letölthető a „Ski amadé kalauz”. A csúcstechnológia világa mellett Maria Alm, a népszerű zarándokhely meghitt hangulatú üdülést kínál advent idején.

Erhard Zelmer (Pappas Auto Magyarország Kft.) beszámolt a cég és a Salzburg tartomány közötti sikeres együttműködésről. Közösen reklámozzák egymást minden sajtótájékoztatón, rendezvényen, a telephelyeken és a kiadványokban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai