hirdetés

Séfváltás a tatai Platán Bisztró élén

Nyolc év után Futó Gergely elköszönt a csapattól, és helyét Mogyorósi Donát veszi át. A váltás módjáról, magyarázatáról, az új séffel kapcsolatos első tapasztalatokról a ház tulajdonosi körének képviselőjével, Varga Viviennel beszélgetünk.

hirdetés

Az új konyhafőnök olyan rangos helyen dolgozott korábban séfként, mint a budapesti Olimpia Vendéglő. Az Ádám Csaba által alapított és nevével, szaktudásával, profizmusával fémjelzett topgasztróhelyen vezette jó ideig a konyhát, majd később, amikor Tatán új séfet kerestek a megüresedő pozícióra, ekkor Pesti Istvánnak Ádám Csaba ajánlotta Donátot - és nem is kellett ennél jobb ajánlólevél.

Hogyan tovább?

Donát a diningguide.hu kérdésére válaszolva elmondta, szerencsére Pesti Istvánnak köszönhetően az átgondolt és bevált koncepciót elődje, Gergely is vitte tovább, és ezen ő sem szeretne változtatni. Irányítása alatt zajlik mostantól minden, szabad kezet kapott, mindemellett István 100 százalékos támogatását is élvezi.

Forrás: Platán Bisztró / diningguide.hu
Forrás: Platán Bisztró / diningguide.hu

A séfváltás részletei kapcsán Varga Vivien elárulta, már jóval korábban jelezte Gergely, hogy családjával Pestre költözne, ezért volt bőven idejük az utódja kiválasztására. Amikor Ádám Csaba ajánlotta Donátot, az is mellette szólt, hogy ismerték korábbról, hiszen volt Pesti István mellett stázsolni a konyhán. Gergely különben annyira profin adta át a feledatkörét, hogy év végén már együtt főztek nem egy alkalommal, így "testközelből" megismerte a Bisztrón zajló munkát. Ráadásul a Gergely mellett dolgozó két sous-chef továbbra is velük van - ez is nagy segítség a zökkenőmentes és zavartalan váltási folyamathoz.

Természetesen egy új chéf mindig új koncepciót is hoz - most sem lesz ez másképp. Donát is szeretné bemutatni a vendégeknek saját stílusát, és azt a tapasztalatot kamatoztatni, ami tíz év munkája során felhalmozódott benne. A bisztrókonyha stílust mindenképp továbbviszi, de szabad kezet kapva, a ház klasszikus fogásait megőrizve, olyan újdonságokat is bevezet majd, mint ami például már szerepel is a friss étlapon: vegán fogást is kínálnak ezentúl vendégeiknek.

Olimpia vs. Platán Bisztró?

Könnyebbség, hogy korábbi munkahelye, az Olimpia is fúziós konyhát vitt, akárcsak a Platán. Nemzetközi konyha jellemzi, főként helyi alapanyagokból összeállítva. A különbség az, hogy míg az Olimpiában naponta változó táblás ebédszervízt vittek, este pedig hétfogásos degusztációs menüt kínáltak, addig a Platán Bisztró egy á la carte étterem, ezért más módon kell elkészíteni az ételeket. 

Amit különösen szeret az új séf, mint elmondta a diningguide-nak, hogy sokkal közelebb vannak a beszállítóikhoz, sok minden helyben van, és szerencsére  nagyon jó minőségben. Elmondta, hogy amikor Budapesten dolgozott, ilyen minőségű árut csak külföldről tudtak beszerezni. 

Lesz további változás?

Vivien pedig még végezetül hozzátette, nemcsak a Platán Bisztró életében történt náluk változás, hanem Gourmet éttermükben is: itt négy asztallal bővítik a vendégteret - hiszen a két Michelin-csillagnak is köszönhetően egyre magasabb számban érkezik hozzájuk foglalás, megnőtt Pesti istván konyhája iránt a hazai és a nemzetközi érdeklődés.

Valamint idén még egy nagy durranással készülnek, de ez maradjon a jövő zenéje, kiscit később árulják el.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Dining Guide / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk