Shetland-szigeteki hajóút, dubaji esküvő és kulináris kalandok a Tensivel

Jó hangulatban, prezentációkon és élménybeszámolókon keresztül kaphattak betekintést a résztvevők a Tensi Sport & Holiday idei és jövő évi kínálatából a Chefparade-ban. 

Elsőként Tarnóczi Barna, a Tensi egyik tulajdonosa köszöntötte a résztvevőket, és bemutatta az idén 33 éves Tensi 2016-os évét. A riói olimpia hivatalos utaztatójaként a globális sportesemény kiemelt prioritást élvezett az utazási irodánál az idén: négy közvetlen charterjáratot indítottak Budapestről Rióba.

Egzotikus körutazások, kulináris túrák

A Tensi téli és jövő évi kínálatában is nagy hangsúlyt kapnak a kis csoportos (15-20 fős), repülős  elsősorban egzotikus  körutazások és városlátogatások. Az utasokat minőségi, három- és négycsillagos szállások várják, és a feltüntetett árak tartalmaznak minden lényeges szolgáltatást az illetéken, a vízumon és belépődíjakon kívül – egzotikus útjaikon még a belépőjegyeket is tartalmazza az ár.

Az utazási iroda termékfejlesztési és referatúra-vezetője, Farkas Vivien elsőként a szilveszteri ajánlatokat mutatta be, így akik külföldön köszöntenék az új évet, azok Srí Lankára, Malajziába, Mexikóba, Thaiföldre és Indonéziába szervezett, tengerparti pihenéssel kombinált körutazások közül választhatnak. 

A téli kínálat keretében az utasok felfedezhetik Afrikát a marokkói körutazás, a Serengeti szafari + Zanzibár és egy dél-afrikai körutazás során. Megismerhetik Közép- és Dél-Amerikát egy-egy nagy lélegzetvételű, mexikói és brazíliai körutazás alkalmával, majd felfedezhetik Kubát és pihenhetnek Cayo Santa Maria szigetén.

Ázsiai kínálatuk a legszélesebb: körbeutazhatják Borneót, bejárhatják Észak- és Dél-Indiát, Thaiföldet, igazi különlegességnek pedig a Saigontól Angkorig tartó körutazásuk számít, amelyet Koh Chang trópusi szigetével kombináltak.

A Tensi 2017 tavaszi/nyári és őszi kínálatában különös szerepe lesz a helyi gasztronómiának. A kulináris túrák keretében lehetőség nyílik elmenni Japánba, a Vietnam-Laosz-Kambodzsa körútra, Toszkánába, Calabriába, de a Baltikum ízeit is megkóstolhatják az utasok.

Az Európán belüli úti célok köre Skóciával, Észak-Spanyolországgal, a Garda-tóval, Délnyugat-Angliával, Lisszabonnal és Portóval, valamint Szicíliával és Máltával bővült. Az egzotikus körutazások listájára felkerült Kanada és az USA keleti partvidéke, Kína, Peru és Ecuador is.

A kínálatban továbbra is maradtak olyan népszerű programok, mint a bálnales Madagaszkáron, USA Nyugati parti körutazás, észak-thaiföldi körutazás tengerparti pihenéssel, Marokkó vagy Andalúzia.

Egyéni és csoportos hajóutak

A Tensi egyik legsikeresebb programcsomagja a hajós utazások – 20 éve foglalkoznak hajóutak értékesítésével. Az utazások egyénileg és csoportosan is foglalhatók.

A négycsillagos Costa társaság magyarországi vezérképviseletét a Tensi látja el. Az iroda bővítette csoportos hajóútkínálatát 2017-ben, amelyről kiemelt idegenvezetőjük, Kollár Ágnes személyesen is mesélt.

Új csoportos hajóutak közé tartozik a norvég fjordok, a Baltikum, Izland, Skócia és a Shetland-szigetek, valamint a régi kedvencek, az Ibéria bájai és a Kanári-szigetek és Madeira útvonalak.

Az ötcsillagos élményekre vágyókra is gondolt az iroda, 2017-ben indul a Távol-Kelet színei csoportos hajóút a Celebrity Constellation hajójával.

Az egyéni utazások tekintetében az utasok a Norwegian Cruise Line, a Holland America Line, a Disney Cruise Line, a Silversea Cruises, valamint újdonságként a Regent Seven Seas Cruises társaság hajóútjai közül választhatnak. A Regent jelenleg négy hajóval utaztat - mesélte el Kovács Eszter, a hajóutak referatúra vezetője.

A hatcsillagos Silversea Cruises különleges expedíciós utakat is szervez, ahol az utasok csak a kiinduló- és a végpontot ismerik, a kapitány odaviszi a hajót, ahol éppen érdekes jelenségnek lehetnek szemtanúi az utasok. A résztvevők például egyedülálló módon kiszállhatnak az Antarktiszon is.

Álomesküvő, Disneyland és sítúrák

2012 óta foglalkozik az iroda külföldi esküvői utazások szervezésével. Az előadásokból kiderült, hogy az elmúlt évek kedvenc esküvői úti célja, Kuba egyre inkább háttérbe szorul, a helyét a karibi térségben a Dominikai Köztársaság vette át - mesélte Fodor Nikoletta, a külföldi esküvők szakértő referense.

A külföldi esküvőre vágyók különböző esküvői csomagokból választhatnak, például a Sandals & Beaches all inclusive resortok minimum három éjszakás, kétfős foglalás esetén ingyenesen biztosítják a „Csodálatos kezdetek” esküvői csomagot. Az álomesküvő helyszíneinek listája is bővült, a párok mostantól Dubajban és Zakynthoson is összeköthetik az életüket.

Az iroda a párizsi Disneyland magyarországi kiemelt értékesítőjeként elmondta, hogy a jövőre 25 éves park számos kedvezménnyel és újdonsággal várja 2017-től az odautazó családokat. A park tematikus újítása lesz a Star Wars, a szülinapi akció keretében pedig akár 2 nap is ingyen foglalható lesz - mesélte Molnár Zita, a Disneyland Párizs hazai értékesítési vezetője.

A Tensi és a Rekreál Sport Utazási Iroda közös szervezésében érhetők el a családi sítúrák. Stéger András, a síutak szakmai vezetője a téli programokról tartott előadást, ahol kiemelte a professzionális oktatás jelentőségét. A különböző helyszíneken magyar oktatógárda várja az utasokat, akik a gyerekektől egészen a felnőtt korosztályig tanítják a téli sportokat. Az idei kínálatban megtalálható Ausztria, Szlovénia, Szlovákia és Olaszország is.

A Tensi teljes jövő évi kínálata néhány héten belül a honlapjukon lesz elérhető és foglalható.

Útlevél-ellenőrző automaták és csapolt sör

Gonda Éva az Air France-KLM képviseletében a légitársaság újdonságait mutatta be a résztvevőknek. A SkyTeam csoporthoz tartozó légitársaság számos, az utasok kényelmét elősegítő újításba kezdett: modernizálják a székeket a business classon, 2018 végére 180 fokban dönthető székekre cserélik a jelenlegieket. A KLM új World Business osztályán a 2.07 méteres, dönthető ülések is elérhetők lesznek.

Új osztály jött létre a business és az economy között, nevezetesen a premium Eeconomy. A sima turistaosztállyal szemben két csomag is ingyenesen feladható, valamint 40%-kal nagyobb tér áll az utasok rendelkezésére. A légitársaság a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren kihelyezte az úgynevezett paraféket, vagyis az útlevél-ellenőrző automatákat. A rendszerbe egyszer kell regisztrálni, ezután az utasok lerövidíthetik az ellenőrzési időt.

A KLM az itallapját is bővítette: a Heinekkennel közös projektnek köszönhetően mostantól a csapolt sör is elérhető a World Business osztályon.

Hargitai Éva kiutazási értékesítési vezető kiemelte: az iroda garantált indulással biztosítja az egzotikus körutazásokat, az elmúlt évben a meghirdetett csoportos útjaikból csupán 10 főt kellett átirányítani létszámhiány miatt. Koncepció az irodánál, hogy a csoportos körutazásaikra (kivétel hajóutak) indulás előtt három, majd két hónappal adják a legnagyobb kedvezményt.

Sok visszatérő törzsutasuknak köszönhetően ma már a csoportok gyakran indulás előtt akár négy hónappal is betelnek. Fontos, hogy minden egyes meghirdetett út mögött fix repülő- és szálláskontingensek vannak. A Tensi törzsutas kedvezményeket partnerirodákban is érvényesíthetik az utasok.

A Tensi több száz viszonteladóval áll szerződésben, közülük mintegy 200 iroda aktív együttműködő. A partner utazási irodákkal két hónapja önálló partnerkapcsolati vezető foglalkozik Csontos Márta személyében.

A Tensi élménydús programját a Chefparade csapata által összeállított játék zárta.


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.