hirdetés
hirdetés

Spanyol összefogás a magyar turisták megnyerésére

A Spanyol Idegenforgalmi Hivatal bécsi Képviselete, a budapesti Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet példamutató együttműködést megvalósítva reklámozta Spanyolországot a magyar sajtó képviselői előtt. A rendezvény a MUOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya vezetőségének közreműködésével jött létre.

hirdetés

Javier Rodriguez Manas, a Tourespana bécsi igazgatója kiemelte, hogy válság ide-vagy oda, az elmúlt évben is többen, 57 millióan látogattak hazájába. A Spanyolországba kiutazó magyarok száma (118 ezer) alig csökkent, költésük viszont nőtt. Hazánkfiai a fapados légitársaságoknak köszönhető kedvező árú útiköltségen megtakarított pénzt több szolgáltatásra költötték. Madrid, Barcelona és júniustól Alicante szerepel a közvetlen Budapestről elérhető városok listáján. A nyári időszakban hét charter járat is közlekedik a legkedveltebb desztinációkra. A magyar turisták körében töretlen Spanyolország népszerűsége, az idei év első hónapjaiban máris 2 százalékkal nőtt a foglalás.

A bécsi Spanyol Idegenforgalmi Hivatal intenzíven jelen van a magyar piacon, tanulmány- és sajtóutakat szervez, a magyar felsőoktatási intézmények hallgató körében népszerűsíti a spanyol turisztikai, nyelvtanulási és egyetemi tanulási lehetőségeket. A világ második legtöbbet használt nyelve a spanyol. Immaculada Canet Rives, a Spanyol Nagykövetség oktatási attaséja a most indított studyinspain.info portál jelentőségére hívta fel a figyelmet. Kiemelten foglalkoznak azokkal a magyar fiatalokkal, akik egyetemi tanulmányaikat Spanyolországban kívánják elvégezni. A spanyol nyelvet tanulók minden korosztálya egyben potenciális turistát is jelent Spanyolországnak.

Rosa Maria Sánchez Cascado Nogales, a budapesti Cervantes Intézet igazgatónője arról számolt be, hogy az elmúlt évben 1790 fő vett részt náluk általános és specifikus nyelvoktatásban. Náluk folyik a spanyol tanárok továbbképzése, és jogosultak nemzetközi érvényű spanyol nyelvvizsga igazolvány kiadására.

Természetesen a spanyol kultúra népszerűsítésére is számos rendezvényt bonyolítanak. Jorge Soler, a Nagykövetség kulturális főtanácsosa a spanyol kultúra összetettségére (keresztény, muzulmán, zsidó) és mérhetetlen számú műemlékére hívta fel a figyelmet. Spanyolország a második helyen áll (Olaszország mögött) az UNESCO világörökségi listájára felvett objektumok számát tekintve. 1400 múzeum várja a látogatókat, köztük a magyar kötődésű Thyssen- Bornemissza Múzeum Madridban, és a Barca valamint a Real Madrid sportmúzeumok, ahol Puskás Ferenc emlékét is őrzik. A tematikus útvonalak közül kiemelkedik az Ibériai–félszigeten sűrűn felépített arab-keresztény erődök láncolata. Az El Camino népszerűsége hihetetlen méreteket öltött. 2014-ben Toledo lesz a központja az El Greco évnek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai