hirdetés
hirdetés

Svájci támogatást kap két hazai turisztikai projekt

A Svájci Hozzájárulás keretében Svájc két turisztikai projektet támogat, összesen közel 500 millió forinttal (közel 2 millió svájci frank). A Projekt Megállapodások ünnepélyes aláírására a szerdán került sor s Svájci Nagykövetség rezidenciáján. A projektek a két leghátrányosabb helyzetű régió kulturális- és egészségturisztikai attrakciófejlesztésére épülnek, valamint célul tűzték ki a szolgáltatások bővítését is.

hirdetés

Svájc 130,7 millió svájci frank támogatást vállalt Magyarország felzárkóztatása érdekében. A szerződés öt évre szól, és 2012-ben jár le. Eddig 23 hazai projekt 79,9 millió frank támogatásban részesült, és további 12 projekttervezet kapott kedvező elbírálást.

Idén Svájc két turisztikai projektnek nyújt közel 500 millió forint értékű támogatást. A szerdán rendeztett az ünnepélyes aláírási ceremónián Christian Mühlethaler nagykövet, Simó Balázs, az NFÜ főosztályvezetője és dr. Nemes Andrea, az MGM Turisztikai és Gasztronómiai főosztályának vezetője mondott köszöntő beszédet.

Az egyik nyertes, a Mátrai Gyógyintézet vezetője, Urbán László elmondta: céljuk a „Gyógyító régiók” márka létrehozása, amelyet az észak-magyarországi régió adottságaira, a számos gyógyfürdőre, gyógybarlangra, szanatóriumokra, gyógy- és wellness-szállodákra alapoznak.

A másik nyertes, Tóth Ferenc, a Térinformatika az Önkormányzatokért Alapítvány az vezetője  elmondta, „Vidéki értékek a Tisza mentén” címmel 7 tájcentrumra készítenek egy speciális vonzerőregisztert, és egy háromnyelvű képes szakszótárt. A projekt az Észak-Alföldi Régiót és a Tisza vidéket fedi le, és célja a biodiverzitás megőrzése, az öko - és falusi turizmus fellendítése, a hagyományok átmentése.

Mindkét konzorcium együttműködik az észak-magyarországi és az észak-alföldi régiók TDM szervezeteivel.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai