Szlovák ínyencségek Budapest belvárosában

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szlovák konyha híres, sokan azért utaznak a szomszédos országba, hogy megkóstolják a knédlit, amelyet szarvasraguval tálalnak, vagy a káposztás sztrapacskát és a mákos krumplinudlit. Ezen a héten nem szükséges messze menni, elég, ha a Vörösmarty térre, a Gerbeaud Bistróig utazunk, ott mindezekből rendelhetünk szeptember 8-ától 13-áig. Ráadásul nem akárki főzi az ízes ételeket, itt az ótátrafüredi Grand Hotel Bellevue séfjének fogásait kóstolhatjuk.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet, erről az eseményről a Gerbaud Bistro Sörházban hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be, a meghívott turisztikai szakemberek és újságírók előtt, akik végig is ehették a kínálatban szereplő összes ételt.

A megnyitón František Palko szlovák államtitkár, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi vezetője és Pintér Katalin, a Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője köszöntötték a résztvevőket.

A szlovák államtitkár szerint szoros a kapcsolat a két ország turisztikai szervezetei között, és megállapította, hogy közös marketinggel sikeresebbek lehetnek. Nem is kellett bizonyítani, hogy jó a kapcsolat, hiszen az eseményen részt vett Horváth Gergely, aki bejelentette, hogy a Magyar Turizmus Zrt. társvédnökséget vállal a Magas-Tátrában január 15-18. között megrendezésre kerülő IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa felett.

Aki netán lemaradna a szlovák gasztronómiai kínálatról, ismét Szlovák Turisztikai Napokat rendeznek a Nagycsarnokban, ahová szeptember 15-étől 17-éig várják az érdeklődőket hasznos információkkal, magyar nyelvű prospektusokkal és utazási irodák kínálataival.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.