Távolról szép a győzelem

(Tudósítónktól) - A Costes kapta Magyarországon az első Michelin csillagot, a másodikat egy másik pesti belvárosi étterem, az Onyx gyűjtötte be tavaly, és most emellé, illetve a szintén topgasztronómiát jelző két GaultMilllau sapka után a Dining Guide gasztroportál Év Étterme győztes címet is magáénak tudhatja. 

A díjátadóra január 19-én, a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben került sor, ahol az elismerést Pintér Katalin, az Onyx étterem ügyvezetője vette át. Aki elmondta, az igazi díjazottak – a konyhát vezető Szulló Szabina és párja, Széll Tamás – nem lehetnek jelen, mert épp további nemzetközi megmérettetésekre készülnek. A többi kilenc – idén a Top 10-be került – hazai étterem azonban szerencsére teljes létszámban képviseltette magát. Így a meghívottak személyesen találkozhattak a tulajdonosokkal, séfekkel, szakácsokkal. Kóstolhatták a szintén Michelin-csillagos Costes, a konyhai innováció egyik sikertörténetét jelentő Babel Delicate, a tavalyi győztes Chateau Visz, a 2005-ben nyertes Fausto’s, a japán topkonyhát megjelenítő Nobu, a 2008-ban fődíjas Bock Bisztró, a friss alapanyagokról ismertté vált Csalogány 26, az idén „Budapest kedvenc étterme” különdíjjal kitüntetett Mák Bisztró és a két éve az „Év meglepetése” helynek aposztrofált székesfehérvári 67 ínyencségeit.  Idén a Mák mellett még egy „kedvenc étterem” különdíjat kiosztottak, ez a Csapody Balázs által vezetett balatonszemesi Kistücsökhöz került, ahhoz a szintén tophelyhez, amely épp a napokban nyílik meg ismét – egy jelentős átépítési munkálatok befejezése után.(

Vendég&Hotel) 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.