hirdetés
hirdetés

TDM tervek Olympia helyett

Az eredeti tervek szerint a Csepel-sziget északi részén számos sportlétesítményt épitettek volna a 2024-es Magyarországra tervezett Olympiai játékokra, és az építkezések zavarták volna a tervezett turisztikai akciókat. A várakozás kis késést okozott a Csepel-szigeti kistérségi TDM ez évi programjának elkészítésében.

hirdetés

Tekintettel a terület turisztikai használhatóságára, Gere Ágnes TDM manager vezetésével elkészülhetett az idei eseménynaptár. A szigetcsúcson változatlanul látogatható lesz az eredeti szikratávíró, Szigethalmon beüzemelték a Fehér Gém mini üdülő szálláshelyet, ahová kisebb főleg ifjúsági csoportokat várnak.

A küszöbönálló iskolai szünidőre készülve, megindulhat Szigetbecsén és Szentmik lóson a néptánc tábor és Ráckevén a képzőművészeti alkotó tábor is. Újdonság lesz az idén ugyancsak Ráckevén a zene iskolák kérésére a kórus tábor, valamint a kézművesek nyári fogalalkoztatója is. Tekintettel arra, hogy a Tourinform eddig csak Ráckevén képviseltette magát, most már Szigethalmon is tervezik, hogy egy önkormányzati megbízott felelős lesz az Emese emlékpark, a kis Duna menti tanösvény, a hucul lovas iskola és más turisztikai élmények bemutatásáért is. Szeretnék a térséget bekapcsolni a „beutazó” turistaforgalomba is.

Eddig csupán a „kiutazásban”budapesti városnézést, hajós dunai utakat hirdettek meg, többnyire a szigeti lakosok és vendégeik részére, de a tervek szerint egy sziget közeli kerülettel kiépített turisztikai együttműködés a fővárosból is hozhatna bel- és külföldi látogatókat. Idei különlegesség lesz az Emese történelmi park, kaland tábora, nem csak gyerekek számára. Itt a vállalkozó kedvű és bátor jelentkezőket honfoglalás korabeli játékok, kemencés ételek és italok is várnák.

Az idei főszezon előkészítésében úgy tűnik, hogy komolyabb részt vállalnak a helyi önkormányzatok is. A jelenleg Szigetszentmiklóson működi Csepel Szigeti TDM azt szeretné, hogy minden településen legyen a turizmusnak egy szervezője, aki felméri a helyi értékeket, lehetőséget teremt azok bemutatására is. Ami késlelteti, de nem akadályozza az előbbre lépést az az idegenforgalmi szakember, valamint az idegen nyelvek hiánya. Ez utóbbi miatt pl. a kiadványok kizárólagos magyar nyelvű megjelenése is lassítja az eladhatóságot.

Veér Jenő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk