Torkos Csütörtök a Balatonnál, Budapesten és Kőszegen

A Balatontipp.hu régiós híroldal az idén harmadik alkalommal hirdette meg és szervezi a Torkos Csütörtök kedvezményes gasztronómiai programot. Tíz nappal az akció tervezett időpontja, március 7-e előtt 15 balatoni, két fővárosi és egy kőszegi étterem közül választhatnak vendégek. A kínálat a következő napokban tovább bővülhet.

A farsangot záró gasztronómiai programot a Magyar Turizmus Zrt. indította el 2006-ban. Állandó időpontjaként a hamvazó szerdát követtő csütörtököt jelölték meg, ami az idén március 7-ére esik. A program népszerűségét jelzi, hogy volt olyan év, amikor 1300 üzlet csatlakozott az akcióhoz. A nemzeti turisztikai marketinget szervező cég átalakulása miatt 2016 után gazdátlanná vált az ügy. 

Mivel a vendéglősök és a vendégek körében is érezhető igény volt rá továbbra is, szerkesztőségünk saját költségén magára vállalta a szervezést, kommunikációs munkát a balatoni régióban az elmúlt években. 2017-ben 18, 2018-ban 33 vendéglátóhely kapcsolódott be az akcióba. 



A vendéglősöktől kapott visszajelzések szerint az idén is sokkal többen szerettek volna csatlakozni, de az egyre jobban érzékelhető szakember- illetve munkaerőhiány miatt sokan nem tudják vállalni a rendkívüli forgalommal járó terhelést. A közvetlen tóparton így is tíz jelentős település tizenkét vendéglátóhelyén, további három, a balatoni régióhoz, illetve a borrégióhoz tartozó helyen várják a vendégeket kedvezményesen.
Mivel az akciónak az ország más részein sem akadt gazdája, szívesen fogadták két népszerű fővárosi és egy kőszegi étterem csatlakozását is az akcióhoz.

Az alapvető kikötés az volt, hogy a csatlakozó üzleteknek a Torkos Csütörtökön legalább 33 százalék kedvezményt kell adni az ételek árából. Az esetleges további kedvezmények már az üzlet szabad döntésén múlnak.

Az éttermek közül háromban minden termékre - ételekre és italokra is - 50 százalékos kedvezményt adnak, egy üzletben az ételeket 50, az italokat 25 százalékkal lehet olcsóbban kapni, egy másikban pedig 33 százalék a kedvezmény ételekre italokra egyaránt. A többi csatlakozó helyen 33-50 százalék közötti engedménnyel kínálják majd az ételeket a Torkos Csütörtökön.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.